View Single Post
Vechi 20.03.2010, 22:11:05
florin_moisii's Avatar
florin_moisii florin_moisii is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.07.2006
Locație: Tomesti, Iasi.
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru florin_moisii
Implicit Parerea mea si ce pot sa va spun eu.

Cunosc termenul acesta de mult timp, au aparut si carti, si cea pe care vreau sa o citez este "Bioterapie" cu subtitlul < Retete medicale fara medicamente chimioterapeutice > de dr. Virgil T. Geiculescu, aparuta prin anul 1987 la editura Stiintifica si Enciclopecica.
"Sanatatea este bunul cel mai de pret al omului. Ce fericire poate sa aiba un bolnav in pat de aur? Boala, ca inamicul numarul unu al vietii, trebuie combatuta cu toate mijloacele practice si curative de care dispunem: atat chimioterapeutice cat si bioterapice"(spune autorul).
In carte pune la dispozitie spre folosinta remedii naturale de tratament care formeaza un capitol al medicinii denumit "Bioterapie". Acestea sunt: fitoterapie, fizioterapie(hidroterapie, electroterapie, balneo-climato-terapie), dietetica, cultura fizica medicala, acupunctura, homepatie, apiterapie, s.a...
Mai mult ce pot sa va spun decat ca acestea ar fi limitele ortodoxe ale bioterapiei... sau poate ma insel! Dar sunt arhicunoscute si larg practicate in cercurile largi de tratamente complementare.
Alte mentiuni care se fac insa aici mai sus intra in alt mediu cu alt aspect ce nici nu trebuie amintit.
Imi cer scuze eventual...