Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
, însă nu vei întâlni credincioși târându-se și pupând pardoseala bisericii (cum am văzut făcând o biată femeie la mănăstirea Agapia).
|
Vezi, asta e un exemplu de credinta prost inteleasa dar nu poti sa pui acest aspect in carca dogmei ortodoxe ,
Tocmai tu spuneai ca e important sa citim sa ne documentam si sa alegem graul de neghina, uite eu personal asta fac, dar spre deosebire de unii ca tine nu sunt atras de crestinismul de tip comercial promovat de neo-protestanti
Voi aveti prostul obicei de a arata tot timpul cu degetul pacatele sau gesturile ortodocsilor, ceea ce nu e nici crestinesc nici ziditor
Am apreciat tot timpul ravna neo-protestanta pentru Cuvantul Lui Dumnezeu si daca n-ar fi existat interese ascunse si de grup ati fi fost chiar utili
Dar uite, in anii '90 cand sute de misionari neo-protestanti au venit in Romania, acestia corespondand cu occidentul declarau ceva de genu "in sudul Romaniei am aflat milioane de oameni care nu au auzit de Hristos" aceasta afirmatie mi se pare de-a dreptul jignitoare fata de o tara cu o traditie crestina bi milenara
Daca misionarii ar fi fost lipsiti de interese se puteau frumos informa despre Biserica ortodoxa si puteau sa ii indemne pe oameni sa-si redescopere credinta (oricum ziceti ca nu conteaza confesiunea asa ca ce aveti de pierdut??)
Si voi ati putea fi folositori dar in radicalitatea care va caracterizeaza va impuneti fiecare invatatura sectei apartinatoare fara sa aduceti defapt roada ci doar dezbinare, polemici si scandal asta este o constatare proprie