View Single Post
Vechi 21.03.2010, 19:42:44
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Dragoi Tm Vezi mesajul
Concluzia dvs e cat se poate de gresita. Adeventistii si baptistii sunt ireconciliabil alta credinta decat cea ortodoxa. Catolicii sunt alt subiect, mai complicat. Trebuie cautata care credinta e adevarata nu sa spunem ca "din fericire" putem alege una din acestea 4 variante, fiecare oferind "o viata crestina decenta". Ce este cu criterul acesta al "decentei"? Nu ar trebui oare criteriul sa fie al adevarului? Diferentele intre acestea nu sunt doar o chestiune de preferinta, ca intre detergentii Ariel, Bonux, Dero sau altul. In final baptistul sau adventistul il considera gresit pe ortodox si viceversa, asa ca nu pot avea dreptate toti in acelasi timp. Mare parte de lucrurile definitorii pentru adventism sunt o reactie de negare a catolicismului. Sa nu avem o privire superficiala asupra acestor credinte. Faptul ca adventistii, baptistii sau catolicii nu au moduri de convertire care ar scandaliza, cum au alte secte nu inseamna ca au si credinta adevarata.
Toate cele 4 biserici mentionate de mine au parti din adevar, daca vreuna din ele considera ca are tot adevarul, atunci asta chiar ar fi cea mai mare erezie posibila. Eu stiu ca multi dintre adeptii acestor biserici nu se sufera unii pe altii, nu stiu despre ce credinta mai vorbim in cazul acesta, diferentele dintre confesiuni exista si le cunoastem mai mult sau mai putin in functie de cat am fost interesati sa stim. Singurul lucru clar si sigur este acela ca pana la dreapta credinta mai avem cu totii, ramane un drum deschis al cunoasterii si trairii unei vieti cat mai aproape de ceea ce Dumnezeu asteapta de la noi.
Reply With Quote