View Single Post
Vechi 21.03.2010, 21:17:47
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ce am fost si ce am ajuns...

Ma gandesc la cuvintele marelui martir al neamului, Mihai Eminescu:

“Nu exista un stat în Europa centrală, nu există o țară, de la Adriatica pînă la Marea Neagră, care să nu cuprindă bucăți din naționalitatea noastră. Începînd de la ciobanii din Istria, de la morlacii din Bosnia Herțegovina, găsim pas cu pas fragmentele acestei mari unități entice în munții Albaniei, în Macedonia, și Tesalia, în Pind ca și în Balcani, în Serbia, în Bulgaria, în Grecia pînă sub zidurile Atenei, apoi, de dincolo de Tisa începînd, în toată regiunea Daciei Traiane, pînă dincolo de Nistru, pînă aproape de Odesa și Kiev”

Toata peninsula balcanica a fost a noastra, pana la Bug, pana'n actuala Polonie si Cehie! Dar nu ne-am aparat teritoriile, n'am fost uniti si dusmanii au avut de castigat: sarbii, ungurii, bulgarii, rusii, s.a.m.d.

Sa luam cazul Sfintei Rusii: mereu au fost imperialisti, mereu si-au dorit noi teritorii! Si cand ne-am luat Basarabia inapoi dupa primul razboi mondial, chiar ROCOR-ul cu Antonie Krapovitki a avut de comentat, ca vezi doamne ce rai sunt "stapanii romani"...

Sa privim spre Grecia: fratii nostri aromani din pacate nici scoli in limba lor n'au! Ei sunt... "greci" si atat, discriminati si abandonati de guvernul roman!

Last edited by Antoni0; 21.03.2010 at 21:34:25.
Reply With Quote