Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Foarte buna comparatia cu curcubeul.
Ce faci insa in situatia in care rabdarea ta este folosita de cel, caruia i-o arati in decursul timpului, pentru a-si bate joc constant de cele sfinte? Oare nu te-ai supara intr-un tarziu?!? M-as bucura sa primesc un sfat folositor in acest sens.
Practic exista asemenea situatii. Sunt destui care reactioneaza, dar interventiile celorlalti nu sunt luate in seama; si atunci ce e de facut, cand "pielea obrazului e groasa" si acestia continua bataia de joc la infinit?
Eu stiu ca Biserica va dainui vesnic. Mai stiu ca nu eu o pot apara. Fiind slaba, nu reusesc sa ma apar nici pe mine. Dar imi este greu sa stau impasibila, cand credinta noastra in Iisus Hristos este luata in deradere, devenind bataia de joc a unora, care prin cuvintele lor se situeaza in afara Bisericii. Pe acestia ii va judeca Dumnezeu, nu noi. Dar ma intreb, ce cauta atunci printre noi.
Cam multe intrebari, stiu. dar sper sa primesc raspuns, caci sunt lucruri care ma dor si imi rapesc linistea.
|
Nu am inteles foarte exact care e problema.Te referi la discutiile de aici cu diversi contestatari?Sau e o situatie particulara a ta ,cu o persoana care o sti tu?
Si care e problema ? Surzenia si bataia lui de joc?
Chiar si asa,fara sa inteleg exact situatia(nici nu e nevoie),solutia pentru schimbarea celor surzi si indaratnici e una singura : Nu te astepta sa se schimbe !
Cand se zice:nu judeca pe celalalt ,nu se zice neaparat pentru el,ci chiar pt tine.
Caci nejudecandu-l pe celalalt ,nu vei fi judecat nici tu de Dumnezeu.
Fa aceasta,opreste-ti gura si cugetul de la judecata,indiferent cat e de mare pacatul celuilalt,si macar vei sti ca nu vei fi judecat de Dumnezeu.
Apoi,cand aceasta patima a judecarii celuilalt se va transforma in tine in judecarea de sine (smerenie) ,vei vedea cu adevarat ,plin de dragoste ,care e calea catre inima celuilalt.
Deci ordinea e aceasta:mantuieste-te pe tine ,curata-te de orice critica asupra aproapelui (care indeparteaza propria mantuire) ,si apoi vei primi darul de a putea mantui si pe ceilalti.
Caci altfel,ce iti e tie de ceilalti? Oare nu vom arde in acelasi iad cu acei care hulesc cele sfinte,daca nu ne vom indrepta noi insine?