Subiect: Vreau sa cred
View Single Post
Vechi 03.04.2007, 00:27:08
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Bine ai venit pe forum, Florin!
Cred ca topicul asta o sa fie sters de administrator, fiindca e cazat unde nu trebuie. Incearca sa scrii la alte sectiuni. Aici sunt "Regulile de folosire a forumului".

Legat de problema ta, sa stii ca noi cu totii avem putina credinta. Sa-I cerem lui Dumnezeu sa ne-o inmulteasca. Semnul ca incepi sa mergi pe Cale e dat de faptul ca iti recunosti starea si ai dori sa fii mai aproape de Dumnezeu.

De Dumnezeu te poti apropia numai daca incepi sa ai cate ceva din calitatile lui Dumnezeu. Le vezi in poruncile din Decalog (din Vechiul Testament) si din porunca iubirii. Dumnezeu nu fura, nu minte, nu se razbuna, nu ucide, etc...Dumnezeu iubeste. In afara de asta, sa mergi sa-L intalnesti la Biserica si nu numai. Oricand si oriunde te poti intalni cu El prin rugaciune, prin dialog cu El. Apropierea de El mai inseamna si apropierea de Tainele pe care ni le-a dat.

Ca sa intelegi mai bine religia, demersul ar fi dublu: unul de rugaciune "Doamne, lumineaza-ma si arata-mi voia Ta" si altul de studiu, de citire a Bibliei, a cartilor de spiritualitate, a Sfintilor Parinti, a Patericului, etc.

Acum ii las pe cei mai apropiati de Dumnezeu sa-ti dea sfaturi, ca eu sunt totusi departe. Dar trag nadejde...

Elena

Reply With Quote