View Single Post
Vechi 22.03.2010, 12:37:20
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Vsovi zicea, descoperind oul lui Columb:

Și nu v-am zis arătându-vă și demonstrându-vă din textele citate de voi că prin modificările minore aduse în edițiile ulterioare, am impresia că se limpezesc unele taine?

Hai să dăm un exemplu de "taină limpezită" de la o ediție la alta:

"Mărturisirea" lui Șerban Spiridon:

Ediția 1995: “ În anul 1988 Domnul mi-a spus prin această proorocie să-mi iau familia și să merg la Pucioasa, că are de lucru cu mine, iar eu nu mă înduram să-mi las casa și să merg unde mă chema Domnul. [...] M-am hotărât, mi-am luat transferul, am părăsit locuința venind cu familia la Pucioasa, neștiind ce plan are Dumnezeu cu mine.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", pag.28 )
Ediția 2006: “ În anul 1988 Domnul mi-a spus prin această proorocie să merg la Pucioasa, că are de lucru cu mine, iar eu nu mă înduram să-mi las casa și să merg unde mă chema Domnul.[...]M-am hotărât, mi-am luat transferul, am părăsit locuința, venind la Pucioasa, neștiind ce plan are Dumnezeu cu mine.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", pag.59)

Eliminarea repetată a referințelor incomode la familia lui Șerban Spiridon ridică un mare semn de întrebare. Oare ce motivație ascunsă a determinat această mutilare a textului original? Pe cine și de ce deranjează familia lui Șerban Spiridon? De ce nu trebuie să se știe că Șerban Spiridon a avut cândva o familie?
A avut, pentru că acum nu mai are. După mutarea lor la Pucioasa, la presiunile Mihaelei Tărcuță, atât nevasta cât și fetița lui Spiridon Șerban au fost mutate cu domiciliu forțat la o creștină din comuna Valea Lungă, care a consimțit să fie complice acestei mârșăvii. Soarta acestor femei nu este singulară: la fel au pățit și soția, respectiv fiica lui Nicolae Nedelcu. Și toate acestea pentru că Mihaela voia ca cei doi, Spiridon Șerban și Nicolae Nedelcu, destinați de ea să fie “preoți” ai Noului Ierusalim, trebuia musai să apară în fața poporului ca fiind fără familie, aparent “feciorelnici”, ceea ce este un fals ordinar. De aceea se ascunde acum cu atâta obstinație faptul că Spiridon avea și el, cândva, o familie.

Iată cum sub masca unei "nevinovate, minore corecții" se ascunde un fals intelectual grosolan, menit să ascundă aspecte incomode pentru pucioși.

Iar Vsovi pretinde că ambele ediții ale "Cărții Șfinte" sunt echivalente și perfect valabile.