Citat:
În prealabil postat de almaris
Toate cele 4 biserici mentionate de mine au parti din adevar, daca vreuna din ele considera ca are tot adevarul, atunci asta chiar ar fi cea mai mare erezie posibila.
|
Ba dimpotriva, cea mai mare erezie este aceea sa consideri ca Dumnezeu n-a putut fi in stare sa-si pastreze Biserica de-a lungul timpului si ea s-a fragmentat in bisericute cu invataturi contradictorii si chiar opuse dar totusi unitare.
Este o invatatura care contrazice Scriptura.
Citat:
Eu stiu ca multi dintre adeptii acestor biserici nu se sufera unii pe altii, nu stiu despre ce credinta mai vorbim in cazul acesta, diferentele dintre confesiuni exista si le cunoastem mai mult sau mai putin in functie de cat am fost interesati sa stim.
|
Opozitia dintre membrii lor sunt rezultatul opozitiei doctrinare.
Unde este unitatatea de credinta care ar trebui sa caracterizeze Biserica lui Dumnezeu daca toate acestea ar alcatui impreuna Biserica?
Diferentele se cunosc, cine este interesat poate sa le afle, dincolo de praful in ochi care se arunca din unele barcutze..
Citat:
Singurul lucru clar si sigur este acela ca pana la dreapta credinta mai avem cu totii, ramane un drum deschis al cunoasterii si trairii unei vieti cat mai aproape de ceea ce Dumnezeu asteapta de la noi.
|
Drumul este deschis, dar nu se cheama cum ne invata unii cu mers impleticit: "sapte carari intr-una".