View Single Post
Vechi 22.03.2010, 19:27:28
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Vsovi vrea să aducem argumente și dovezi că modificările din Biblia pucioasă sunt falsuri aducătoare de ridicol, făcute cu șiretlic:

Citat:
9. Liderii pucioși scot ediții “îmbunătățite” ale propriilor lor predici pseudo-creștine, fără a realiza că orice ediție modificată a Bibliei de la Pucioasa acoperă de ridicol, de incertitudine și de suspiciunea falsului, tocmai ediția precedentă.

Răspuns:
Care sunt argumentele? Doar că zici tu, sau ziceți voi cele două lingviste? Păi dacă ziceți voi, doar așa că ziceți, că ziceți ce a zis nenia fariseul și tanti grijania, păi atunci înseamnă că n-a zis nimeni iar voi slujiti la fățărnicie stăpânitoare!

Uite un argument, care arată cum evoluează în timp caracterul schismatic și dușmănos al pucioșilor față de viața bisericească din BOR. Este vorba de “Mărturia” lui Costache Cristea, așa cum apare ea în cele două ediții ale “Cărții Șfinte” pucioșești:

“ Am doisprezece copii dintre care cinci sunt călugări, cu binecuvântarea Domnului ” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.22)
“ Am doisprezece copii, dintre care cinci sunt călugări.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.55)

Greu de crezut că, de bună voie și nesilit de nimeni, Costache Cristea să fi renunțat la binecuvântarea Domnului, pe care el o reclama în 1995, fie pentru cei doisprezece copii, fie pentru cei cinci călugări, fie pentru amândouă. Mai degrabă liderii pucioși, cînd au făcut “corecturile” cărții, s-au împiedicat și de binecuvântarea pretinsă și poate chiar primită de la Dumnezeu de “tăticul Cristea”, cum îl alintă ei cu fariseism pe venerabilul “păstor”. Și cum le stătea în gât și erau să se înece cu ea, au procedat radical: au șters-o din istoria scrisă a Noului Ierusalim. Așa, că… acum putem fără grijă să spunem că “tăticul Cristea” a făcut cei doisprezece copii nu cu binecuvântare, ci din “desfrânare”; și că cei cinci călugărași nu au avut binecuvântare să ia calea monahismului și a bisericii, ci au făcut-o de capul lor. Dovadă că niciunul n-a rămas lipit de Noul Ierusalim, ci au preferat să stea în trupul Bisericii strămoșești.
Păi prin modificarea respectivă deși ambele ediții sunt valabile mi se pare că se elimină pleonasmul ori redundanța din mesajul scris căci mi-e clar că toți cei 12 copii au fost binecuvântați inclusiv cei 5 care au devenit călugări... că doar nu s-au făcut călugări la KGB sau la securitate iar ceilalți ce nu s-au făcut călugări sunt și ei creștini că doar nu sunt copii de atei sau păgâni nebotezați... deci toți au fost binecuvântați cândva.

Și îmi pare că acum unii din cei 5 călugări și-au pierdut binecuvântarea, nu pe aia de la botez ci pe aia călugărească, poate și botezul, căci cine știe ce au ajuns ei să piardă în cele din urmă, cei „5 pentru infern” cum era filmul ăla... Deci unii din cei 5 care s-au întors la gLume s-au lepădat de binecuvântare singuri, lucru consemnat și în scris în ediția ulterioară căci dacă rămânea la fel textul ar fi însemnat că cineva i-a binecuvântat ca să lepede pe Cuvântul lui Dumnezeu până la urmă, lucru care este absurd căci nu poți fi în cazul ăsta decât „binecuvântat” așa ca Iuda Iscarioteanul care L-a și vândut pe Iisus;

Ori dacă nu poți să te ții de călugărie atunci ceri să fi dezlegat de voturile depuse fiindcă nu mai crezi sau n-ai știut ce alegi sau nu mai poți răbda sau ce știu eu ce motive poți avea, primind apoi canon greu și lung de la duhovnic funcție de starea ta sufletească și dezlegare de jurăminte sfinte dacă e posibil și te întorci la viața ta de dinainte trăind o viață smerită de bun creștin... și Dumnezeu Carele vede în ascuns că-ți recunoști neputința te va ierta cu siguranță căci este milostiv și bun...

Deci iată cum singur îți poți pierde binecuvântarea și botezul căci nu poți fi și cu gLumea dar și cu haina de călugăr, mai ales dacă singur ai ales calea călugăriei iar apoi iată că ai lăsat-o nu pentru biserica strămoșească cum insinuază MM ci pentru nenea fariseul și pentru tanti grijania ca să te distrezi cu ei...

Deci pentru călduricică și frică și pofticică asigurată, pentru bani, că pentru ce altceva ai ales plecarea înapoi la gLume și iată ai lăsat oștirea Domnului din pucioși ca un dezertor, ți-ai părăsit frații care ei sunt defapt urmașii cei mai fideli ai Bisericii strămoșești, următorii vechilor tradiții creștine și românești... și deținătorii și trăitorii Adevărului căci Harul vine prin Adevărul care locuiește cu ei...

Deci tu, ca fost călugăr, alegând minciuna lui pisi luată drept adevăr te-ai amăgit singur făcând pe plac la unii, căci unii ar dori să le lăsăm uitate faptele lor și Adevărurile și Iistoria, forțându-ne cu deasila fie prin reeducare benevol forțată fie prin alte mijloace viclene, ar vrea ei mereu ca să dănțuim exact ca pisikaa pe toate posturile de tv de frica eretelui ispitindu-ne unii pe alții cu belșug de plăceri ca apoi să apelăm la ei, la farisei... și acolo fiind iată că ajungi mai jos și mai rău ca înainte că de aia a tot zis Domnul Iisus mereu că să nu mai păcătuiești după ce te-a iertat ca să nu îți fie ție starea ta mai rea ca cea de dinainte... odată ce ai căpătat iertarea Lui și a celor cărora le-ai greșit și acum sunt stricați de tine, pe ici pe colo, prin bunctele esențiale.

Last edited by vsovivi; 22.03.2010 at 20:37:20.