Subiect: Fiica mea fura
View Single Post
Vechi 22.03.2010, 23:20:16
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Eu am citit intr-o revista despre o cleptomana care a ajuns sa sufere de aceasta boala in urma unor traume. Parintii ei se certau, iar ea lua unele lucruri apartinand mamei sau tatalui care ii aminteau de clipe frumoase petrecute impreuna. Le strangea la piept si asa trecea de cearta parintilor. Erau amintiri frumoase. Cand a crescut mai mare de o supara cineva, sau o mahnea cineva, incepea sa se manifeste ca in copilarie. Lua suveniruri ca sa se simta mai bine.

Asa cum ai spus-o si tu, fetita face acest lucru in urma unei traume. Gaseste cauza.

Cat despre educatia religioasa, parerea mea este sa nu fortezi nota sau sa faci presiune. Ba chiar parerea mea ar fi sa o lasi in parte o perioada. Cu toate. Ortodoxia presupune o anume oprire, limitare, control, iar daca tu te comporti cu ea ca cu un adult copt la minte (nu uita, e un copil!) si faci unele presiuni si impui unele obligatii, poate chiar asta ar contribui la situatia ei. Poate ca fura ca vrea sa fie mai "libera". Nu insista; da doar exemplu prin tine, si lasa fata sa creasca mare, libera, neoprita de la orice, incurajata la tot pasul, si va ajunge sa cunoasca iubirea de Dumnezeu. Cateoda se intampla exact ceea ce nu te asteptai si nu credeai. Asa ca e mai bine sa lasi lucrurile mai in voia Domnului, cat timp nu merg spre rau.

O, da. Subscriu la ce au zis mai multi useri: gaseste-i un sport.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote