View Single Post
Vechi 23.03.2010, 01:15:44
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Cred ca ai dreptate..putem polemiza la infinit..iar martirii sunt martiri..nu mai putem sa-i judecam..faptele lor se stiu deja..despre copilasii Anne-i 21..in primul rnd sa-ti traiasca..si sa creasca mari si cu capul pe umeri..cred ca daca esti deja de mic..intr-o tara straina..esti dezradacinat intr-un fel sau altul..nu vei mai simti nici-odata ca in Romania inseamna acasa..si vei privi asta cel mult ca pe o curiozitate..pacat..cred ca doar in Romania poti trai si simti cu adevarat Romaneste..cunosc o familie care locuieste in Germania viziteaza ff des romania..iar copilasul lor invatza acolo..dar acasa pur si simplu nu are voie sa vorbeasca Germana..el nu prea pricepe..de ce trebuie sa invete..traditii si obiceiuri care nu-i folosesc decat in timpul scurt cand vine in romania..acasa pentru el inseamna acolo..unde are prieteni..si asi petrece mai tot timpul..in timp..poate va deveni un german de origine romana..poate putin marginalizat pentru origine..dar nu se va mai putea spune ca este 100%roman..pentru ca genetic este roman..dar constiinta proprie al va plasa acolo..
Cred ca poti trai si in Romania fara sa te simti roman, fara suparare.
Romania a fost intoarsa pe dos in perioada comunista, cand ierarhia de valori a fost rasturnata total. Eu cred ca pentru a afla ce inseamna a fi roman trebuie sa privim un pic in urma, macar cu vreo 2 generatii in urma.
Asta inteleg eu acum.. sunt o novice in asta.
Referitor la copii, eu imi regasesc identitatea privind nu la parintii mei, ci la bunicii mei.. da, pare ciudat. Gasesc mai multe lucruri in comun (din punct de vedere spiritual, sa zicem) cu bunicile mele (asa cum le-am cunoscut) decat cu mama mea.
Poate ca si copiii mei vor vedea lucrurile la fel, poate ca ei se vor regasi privind catre parintii mei pe care-i vad in vacante.
Cred ca fiecare om are o foame spirituala care nu poate fi satisfacuta de orice fel de forma de spiritualitate. Un roman nu poate fi satisfacut de cartea "the Secret", care este o productie a misticii occidentale, de exemplu (chiar nu-mi vin in minte alte exemple de "spiritualitate" occidentala.. librariile aici sunt pline, dar nimic de cumparat.. aparent the Secret este un mare succes, alaturi de cartile lui Coelho, care se vand tot la capitolul spiritualitate/filosofie :))))
La un moment foamea sufletului te impinge sa afli cine esti si ce hrana sufleteasca este potrivita pentru tine, zic eu. Trebuie sa stii de unde vii si cine esti.
Dar desigur, daca nici parintii nu stiu cine sunt.. ce pot invata copiii?

Last edited by anna21; 23.03.2010 at 01:21:08.
Reply With Quote