View Single Post
Vechi 23.03.2010, 11:09:53
lazar_andreea lazar_andreea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria121 Vezi mesajul
Buna seara ! Am nevoie urgent de sfatul dvs.
Ne-am dori sa ne casatorim pe data de 22 mai 2010.Am inteles ca ca atunci sunt Mosii de vara - Sambata mortilor. Putem face cununia religioasa in ziua respectiva ? Dar botezul fetitei noastre ?
Mai trebuie specificat ca viitorul meu sot este in doliu dupa mama sa care a decedat in urma cu 1 luna ! Este pacat sa facem toate acestea atat de recent dupa inmormantare si mai ales in sambata mortilor ? familia lui nu este de acord.
va multumesc anticipat !
maria
Maria, voi deja aveti o fetita !? In cazul acesta, Taina Cununiei este o necesitate pentru voi.

Nu este nici o oprire ca sa va casatoriti in sambata mortilor - Mosii de vara.
Singura observatie ca preotul este foarte aglomerat in ziua aceea.

Daca tu ai 40 de zile de la nastere, adica ai trecut de perioada de lauzie si ti s-a citit molifta de curatie, puteti sa programati si botezul fetitei si cununia voastra.

Cat despre decesul atat de recent din familia sotului, asteptati sa treaca macar 40 de zile de la inmormantare. Apoi, faceti Taina Cununiei, chiar daca familia lui nu este de acord.
Daca intre voi este deja un copil, nu e recomandabil sa mai traiti in desfranare.

Nici o pomenire facuta pentru morti de cineva necununat, nu este primita!!! Retine lucrul acesta!
Duceti-va la duhovnic si va spovediti amandoi. Explicati-i toata situatia aceasta.
Nunta sa fie decenta, mai ales daca aveti un deces in familie, cel putin pana se implineste un an de la inmormantare.

Intereseaza-te cum sa fac pomenirile pentru morti pana la un an. Plateste la manastire sarinar pentru 40 de zile.
Pune-ti un mare semn de intrebare pentru tine si pentru familia ta.
Reply With Quote