Citat:
În prealabil postat de C.tin
Un crestin cu traire autentica se descurca mult mai bine in societate decat oricare robotel occidental programat-antrenat dupa sabloanele ateiste...
Cum asa? Pai, cel ce-si stapaneste propriile simturi, ii stapaneste si pe ceilalti...care fac apel doar la o tehnica de suprafata, schimbarea in ceilalti nefiind in profunzime, ca la crestinul ortodox autentic.
In ce priveste INCREDERA IN SINE, pt un atei/pagani e MANDRIE! Caci ei se incred in EU-ul propriu.
Pt un crestin ortodox traitor, nu este mandrie! Dece? Pt ca-l are pe Hristos in el, si in Acela se increde, dupa spusa Sf Ap Pavel.... nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine...ceva de genul asta... De aceea e difereanta intre cele doua afirmatii...
Inaintand pe calea duhovnicesca ortodoxa cu metanoia, schimbarea in profunzime a firii celei vechi in una cu adevarat vredinica de cel ce a sadit-o, devenim cu mult superiori semenilor de alta factura spirituala...
Si atunci daca vre-o dama olandeza mi-ar strange mana mai mult decat i-am strans-o eu, atunci o consider dominanta, mandra, care vrea sa ma depaseasca si atunci n-o bag in seama....
Caci aici e calea de mijloc sa nu strangi mana celuilalt mai tare decat ti-o strange acela. Daca-i moale, tot moale sa i-o dai, Daca-i tare, la fel de tare sa i-o strangi. Nici mai mult nici mai putin...
|
Intr-adevar,subscriu intru totul la spusele tale
Ceea ce se greseste in zilele noastre e ca se vrea din ce in ce mai multa superficialitate...aparenta ca esti un om increzator in propriile forte si ca o sa poti atinge orice target e lucrul care "te vinde " cel mai bine atunci cand e vorba de vreun interviu...si nu numai..la fel se intampla si intr-un cerc de asa-zisi prieteni care vor sa vada in tine un invingator,un puternic(doar asa ai mai multa atentie si respect din partea lor).
Se gandeste oare cineva ca in spatele fiecarei masti se afla un suflet?..un suflet pe care daca ne-am da un pic silinta sa-l gasim,sa-l cunoastem,am descoperi ca pe lumea asta nu exista doar bani,putere,laude din partea sefului...