Si ceva exotic..calamari cu capsuni..:)
300 gr..calamari mici(sunt mult mai fragezi..asa numitii baby calamar)
50 gr capsuni
30 ml ulei de masline
busuioc proaspat
100 ml vin alb sec
100 ml suc de rosii
poate putin ghimbir proaspat ras..(doar celor care tolereaza arome asiatice)
se curata calamarii..avand grija sa scoateti ciocul..si tot restul de cochilie..(care seamana cu o bucata de plastic).
ai taiati in doua..si ai puneti in tigaie in uleiul ff incins..mestecati repede..si dupa 30 de secunde(calamarul mic se gateste foarte putin)..puneti capsunile..si stingeti cu vinul..lasati putin sa forfoteasca..si adaugati sucul de rosii..dati gust..cu sare si piper..iar la servire pe farfurie..presarati busuioc proaspat tocat..si daca vreti..radeti putin ghimbir deasupra..
merge foarte bine cu garnitura de spanac proaspat gatit cu ulei de masline..usturoi si lamaie..
|