View Single Post
Vechi 24.03.2010, 09:30:09
Danialex Danialex is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Arges
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anisoara Vezi mesajul
Anii au trecut si abia acum la 42 imi dau seama cat de singura sunt.Fara realizari materiale si profesionale fara nimic.Ce ar fi trebuit sa fac?Ce mai pot face acum?
Anisoara, in primul rand sa nu crezi ca daca nu te-ai casatorit pana acum ai trait degeaba si n-ai realizat nimic. Nu stiu sa-ti spun ce ar fi trebuit sa faci, dar cu siguranta daca ai trait in curatie si ai incercat sa fii aproape de Dumnezeu in toate, prin fapte bune si viata duhovniceasca, atunci ai facut foarte bine si n-ai gresit.
Nu privi casatoria ca un scop in viata, de fapt scopul este mantuirea iar casatoria este una din cai, nu singura. Gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca te-ai fi grabit sa te casatoresti cu un om nepotrivit, care apoi sa te paraseasca si sa te lase eventual si cu copii pe care sa-i cresti singura... ar fi fost mult mai dureros si crede-ma, am vazut destule cazuri asa. Poate Dumnezeu nu ti-a randuit pana acum pe nimeni pentru ca n-a aparut cel potrivit tie si mai bine mai astepti decat sa iei pe cineva nepotrivit. Spunea pr. Arsenie Papacioc "casatoria trebuie facuta ori bine, ori deloc" ... deci in nici un caz nu trebuie sa faci pasul doar ca sa scapi de singuratate.
Daca tu iti doresti mult sa te casatoresti, in primul rand roaga-te pentru asta. Mergi la Sf. Liturghie si la Maslu, lasa pomelnice pe la manastiri pe unde poti ajunge si lasa sa lucreze Dumnezeu in viata ta. Mergi la un duhovnic bun, spovedeste-te si spune-ti toate gandurile care te framanta, vei vedea ca o sa dispara tristetea si poate vei vedea totul cu alti ochi. La Dumnezeu este cu putinta ceea ce la oameni nu este...
Reply With Quote