Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Nu exista vorbire penticostala in limbi.
Veridicitatea vorbirii în limbi este dată în primul rând de Scriptură. Creștinii Noului Testament s-au rugat in limbi.
Si cand au fost neevrei de față dar și cand erau prezenti numai evrei. Nu te-ai întrebat, pentru cine vorbeau ei atunci in limbi?
O mare parte dintre crestini, ( printre care si tu), reduc darul vorbirii în limbi la evanghelizare. Biblia nu ne permitem sa credem așa. Ei refuza sa citeasca sau sa ia in considerare Fapte 10, 19 si 1 Cor. 14. Aceste ultime trei pasaje nu au nimic de a face cu evanghelizarea. Eu nu pot să le ignor.
In al doilea rând veridicitatea vorbirii în limbi este dată de experiența mea.
Eu imi cunosc viata. Stiu daca îl caut pe Dumnezeu sau nu. Știu daca îl iubesc sau nu. Stiu daca îl slujesc sau nu. Am mari îndoieli că Dumnezeu, așa cum îl cunosc eu, lasă în rătăcire un om care îl caută. Dacă cineva îl caută pe Dumnezeu din toată inima lui îl va găsi. Dacă îi cere lui Dumnezeu călăuzire, Dumnezeu nu-l va conduce către iad. Dacă îi va cere o pâine nu îi va da un șarpe.
Sfanta Scriptură este plină de versete care ni-l descriu astfel pe Dumnezeu. Nu îți mai dau citate.
|
Fals.In ziua de azi in crestinism exista numai "vorbire in limbi" penticostala.Si cum exista vorbire samana in limbi, vorbire hindusa in limbi, vorbire tribala in limbi , vorbire in limbi de la Duhul Sfant (cea adevarata) , asa exista si vorbire in limbi penticostala.Nu te-am intrebat ce atesta veridicitatea actului "vorbitor in limbi" ca fapt existential, ci te-am intrebat ce atesta veridicitatea acestei "vorbiri" ca fiind de la Duhul Sfant.Tare in ascuns si in lipsa de indeletnicire si folos mai lucreaza Duhul pe la voi.Si tare mult pretuiesti o bolboroseala pe care nici macar nu o intelegi si nu ai nici un fel de cunostinta perceptiva cu privire la mesajul ei.Oriunde lucreaza Duhul este un mesaj, o inteletnicire si un folos.Si Duhul lucreaza la lumina avand caracterul de a descoperii si de a ne calauzi spre tot adevarul.
Acuma intelegi "vorbirea in limbi la penticostali = posesiune demonica" ?