View Single Post
Vechi 24.03.2010, 20:36:43
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Alte modificări cu tâlc în cartea pucioșilor (II)

Bănescu Emilian:
“ …din care cauză mă rugam lui Dumnezeu să nu-mi dea căsătorie, ca să nu fiu de râs pentru soția mea.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.41)
“ …din care cauză mă rugam lui Dumnezeu să nu am căsătorie, ca să nu fiu de râs pentru soția mea.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.71)

Cineva i-a modificat pe furiș “mărturisirea” lui nea’Milică șoferul ascunzându-i convingerea intimă că, la tinerețe, căsătoria lui a fost un dar de la Dumnezeu. Azi, “Dumnezeul de la Pucioasa" nu mai căsătorii în dar, ca pe vremuri, ci le ia. Mulți creștini vechi nu s-au mai înțeles cu soțiile lor, și chiar s-au despărțit de ele, pentru că așa sunau noile porunci privitoare la căsătorie. Cei care s-au încăpățânat să nu se despartă (cum ar fi soții Zidaru, spre exemplu) au fost aspru criticați pentru conservatorismul lor de către liderii pucioși, care ar fi vrut să-i vadă și pe ei despărțiți pentru totdeauna. De altfel, liderii pucioși au fost printre primii care au dat tonul despărțirilor și divorțurilor de la Pucioasa.

Stoica Nicolae:
“Am cunoscut apoi o femeie, am făcut doi copii cu ea și în starea aceasta mă găsesc și acum.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.54)
“Am cunoscut apoi o femeie, de la care am doi copii, și în starea aceasta mă găsesc și acum.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.82)

Stoica Nicolae nu spune dacă s-a căsătorit sau nu cu femeia aceea. Deși el era prezentat prin proorocie ca fiind o speranță a ortodoxiei, el a înșelat toate speranțele “Dumnezeului “de la Pucioasa, care nu știe dacă Nicolae se va mai întoarce la Verginica sau nu:

“O, fiule Nicolae, rămânem cu legământul nefăcut dacă nu te mai întorci. Te-am iubit mai mult ca pe îngeri și pe sfinți. La rugăciunea vasului Meu ați ieșit din lagăr și din închisoare, și acum iată ce faci!” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, text din 10/23 februarie 1973)

Liderii pucioși sunt vizibil deranjați că Nicolae Stoica a părăsit-o pe Verginica și se comportă de acum normal, că și-a întemeiat o familie și, împreună cu femeia lui, “au turnat” și doi copii. Ei încearcă să escamoteze realitatea, de parcă pe copii i-ar fi adus barza. Iar Nicolae, săracul, chipurile n-are nici un amestec. El n-a făcut copiii, ci îi are: adică, s-a pomenit pe neașteptate că femeia lui îi pune copiii cadou în brațe, ca să și-i crească.