View Single Post
  #261  
Vechi 24.03.2010, 23:13:44
penticostalulmantuit
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Penticostalii reprezinta doar 20% din vorbitorii în alte limbi

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Fals.In ziua de azi in crestinism exista numai "vorbire in limbi" penticostala.
Danut, ți-am mai spus ca esti gresit informat. Ma asteptam sa fi consultat și tu niste materiale si sa te interesezi.

In ziua de azi in creștinism există vorbire în limbi în aproape toate confesiunile creștine. Penticostalii reprezinta mai puțin de 20% din numarul vorbitorilor în alte limbi.

Intre anii 1900 - 1960 vorbirea in limbi a fost doar intre penticostali. Cei care faceau parte din alte confesiuni si primeau acest dar, de regula erau nevoiti sa paraseasca biserica lor si sa se alature unei biserici penticostale.

Incepand din 1963, cand intr-o Biserica Episcopala oamenii au inceput sa vorbeasca in limbi si au ramas in sanul bisericii lor s-a pornit o noua miscare: Miscarea Carismatica.
Una din caracteristicile acestei miscari a fost ca, acei crestini care au crezut in manifestarea tuturor darurilor Duhului Sfant (inclusiv vorbirea în limbi) au ramas in denominațiile lor, nu au mai plecat in biserica penticostala.

Din 1963 si pana în prezent numarul acestor crestini a crescut in asa maniera incat azi doar minoritate (20%) din cei ce cred in vorbirea in limbi sunt penticostali. Ceilalti sunt catolici, baptiști, lutherani, anglicani si multe altele.

In biserica ortodoxa miscarea carismatica nu a fost agreeata in aceeasi masura ca in biserica catolica. In orice caz au fost si sunt preoti si mireni care au imbrațișat adevarul conform caruia toate darurile Duhului Sfant, inclusiv vorbirea in limbi, sunt pentru creștini.

Nu îți amintesc decat câteva nume de preoți ortodocși: Eusebius Stephanou, James Tavralides, Constantine Monios, David Buss, Athanasius Emmert, Boris Zabrodsky. Toți acești ierarhi ortodocși respectați au crezut ca toate darurile Duhului Sfant (inclusiv vorbirea în alte limbi) sunt și astăzi manifestate.

În concluzie:
Înțelegi că vorbirea în limbi nu este nicidecum un ingredient penticostal, ci un dar al Duhului Sfant revărsat peste toți creștinii care îl acceptă: baptiști, catolici, lutherani, ortodocși si creștini din oricare altă biserică?

Deci, este vorbire în limbi baptistă, vorbire în limbi catolica, vorbire în limbi lutherana și vorbire în limbi ortodoxa, daca ar fi sa folosim terminologia ta.

Pe langă acestea satana imita vorbirea în limbi si o da unora de-ai lui. Nu trebuie însă, de teama imitațiilor, sa respingem și darul veritabil.

Last edited by penticostalulmantuit; 24.03.2010 at 23:54:57.