View Single Post
Vechi 24.03.2010, 23:27:48
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ai dreptate, este o rugaciune prin care ne incredintam ajutorului Prea Curatei. Imi place sa o ascult duminica dupa-amiaza, in manastire, departe de grijile cotidiene.
(Se spune ca al doilea Paraclis al Maicii Domnului este cautat de catre cei care doresc sa aibe copii dar nu prea reusesc.)

Citat:
În prealabil postat de mariusblanc Vezi mesajul
La un moment dat am cunoscut la un curs ce il predam o doamna care a inceput sa planga ca fiul ei urma sa fie operat. Asa ca am apelat la psihologia pe care o stiam ca sa o invat sa isi controleze aceea teama si suferinta. Ma si gandesc la mine cum ar fi fost sa stau si sa ii zic: du-te la un duhovnic ca meriti sa suferi din cauza pacatelor tale.
Aici cred ca exagerezi.
Daca as fi fost in locul tau, n-as fi putut spune niciodata asa ceva, si nici tu, sunt convinsa de asta. Stii insa de ce n-as fi spus? Pentru ca ego-ul meu abia ar fi asteptat un asemenea motiv pentru a se mai rotunji putin. Dar de plans, puteai s-o lasi in voie. Nu cred ca sa se fi aflat pana acum care este cauza adevarata a plansului la femei. Cine stie, poate avea nevoie sa se elibereze de tensiunea acumulata pana atunci.

Nu stiu daca ai remarcat, dar pentru ziua de astazi este folosit un citat al parintelui Cleopa care spune asa:
"Cand esti la oras, diavolul vine sub diferite chipuri: un prieten, o carte, o femeie, un dusman; cand esti in singuratate, el vine personal."

Asa si cu plansul femeii. Zic si eu. (Nu insa fara un pic de falsa modestie.)

Ei, dar ajunge zilei rautatea ei.
Cu bine.
Reply With Quote