Subiect: Bucate de Post
View Single Post
  #3  
Vechi 24.03.2010, 23:38:10
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

da..eu personal prefer ghimbirul mai mult ras peste ceva..proaspat..peste pui in general..:)
maine se mananca peste..poate..o reteta cu peste?dar va fi picant.....

paste cu somon..nu este de post..

150 gr somon proaspat
30 ml ulei de masline
4 rosii cherry
un varf de cutit de nucsoara..dar nu mai mult..
jumatate de ceapa potrivita
100 ml smantana dulce(dorna rosie pentru gatit,president,panna.el e vire)
100 gr paste proaspete..de preferat..se gasesc congelate..sau refrigerate..la magazin..sau barilla
parmesan fulgi..(scalia)..se poate face cu un cutitas economic de curatat legume..masina de feliat..sau pur si simplu razatoarea..cu partea pentru cartofi felii..
50 ml vin alb sec


ceapa taiata pestisori..se caleste in uleiul de masline..apoi somonul si rosiile cherry taiate jumatati..poate folositi o tigaie teflonata..pentru ca somonul este fraged..si se poate lipi si sfaramita..
somonul taiat cam de ju8matate de cm ..patrat..dupa ce este destul de rumenit..puneti vinul..apoi smantana dulce nucsoara..si potriviti de sare si piper
aveti grija..smantana dulce are deja sare..necesita ff putina sare..daca puneti cat ar trebui..veti avea surpriza sa iasa sarat..mai bine putin cate putin

pastele trebuie fierte in apa..cu putin ulei de masline..si putina sare..mai multa apa..pastele sa reprezinte cam 10 %..ideal..din cantitatea totala..altfel..vor ramane cu amidon pe ele..
cele proaspete..fierb cam 4 minute..cele uscate..cam 10..puteti sa le lasati putin maitari..al dente..si sa le mai fierbeti in sos..(al dente a nu se confunda cu pastele crude..care se lipesc de dinti..cum mai fac pe la restaurante..trebuie sa nu fie ff moi..atat sa fie ferme..dar patrunse)

scurgeti pastele..le amestecati cu sosul..si le mai fierbeti impreuna 1 minut..le veti servi fierbinti..cu parmesan scalia sau ras..pe deasupra..
Reply With Quote