Parerea mea!
Nu citez pe nimeni, dar mi se pare ca sunt neclaritati in exprimari si puncte de vedere privind: Bioterapia. Vad ca includeti aici si bioenergie(?). Ziceam mai sus ceva dar observ ca...
Unii le iau la un loc, altii nu, sau nu fac distinctie intre unele dintre ele! Afirma ceva dar stiu ca au dreptate in ceea ce spun.
Am avut prilejul sa fiu in preajma pr. Cleopa nu o data, a pr. Teofil, si a altor catorva mari duhovnici si nu am auzit la ei ceva negativ referitor la un ceai din plante medicinale, la medicamentele necesare. Am cunoscut si pe pr. Elefterie pe cand era la manastirea Secu, trata boli diverse cu rugaciunea, cu plante medicinale, si altele nestiute pana atunci si nici de atunci! si prin metoda monahala de tratament cu braul - ce are puncte comune cu alte terapii nefolosite la noi sau doar in acupunctura si homeopatie. Am vazut cu ochii mei, am fost tratat, si am auzit fel de fel de cazuri rezolvate. Dar mai cunosc frati care stiu mult mai multe...
Mai bine cautati si cititi cartea scrisa de un preotul Iov Burlacu, "Retetarul de la Neamt", cu subtitlul < Leacuri din gradina manastirii spre folosul credinciosilor > editura Paralela 45/2009. veti gasi acolo mai multe sfaturi...
Doamne ajuta!