View Single Post
  #3  
Vechi 25.03.2010, 09:56:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.824
Implicit Sarmale din peste

Am primit de la cineva aceasta reteta. Sper sa va fie de folos.

Sarmale din peste
Ingrediente: 1 varza;150 g orez; 2 cepe; 1 pahar vin; 1 pahar suc rosii; 3 linguri ulei; 200 g carne scrumbie afumata dezosata; piper, marar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, dupa gust; 1,5 kg carne dezosata peste alb (merge si crap, dar cu stiuca sau salau
e perfect)

Mod de preparare:
• Ceapa se taie bob de orez si se pune la calit in ulei
• Carnea de salau si scrumbie se toaca
• Se amesteca bine ceapa cu carne si cu 1 praf de piper (sau cat va
place), ceva ienibahar si marar, orez
• Se umplu sarmalele
• Restul de varza se toaca
• Se pune putin ulei in oala, un strat de varza, foi de dafin, cimbru, apoi
sarmalele – presarate cu varza din cand in cand; ultimul strat e de
varza, cu ramurele de cimbru, foi de dafin, boabe piper
• Se toarna vin, apa si suc de rosii si se pune oala acoperita pe foc mic,
pe tigla, cum e datul la sarmale, cateva ceasuri

In acest fel se umplu si ardeii grasi, inotand in sos de rosii

In Delta se mananca curent, vara si iarna, sarmale cu peste.
Reply With Quote