Citat:
În prealabil postat de Fani71
Mai sunt poate si alte duhuri, da.
Insa cum zice si zoridezi, nu ne dam noi seama unde este Duhul, pentru ca 'sufla unde vrea' inseamna si 'sufla cum vrea' (locul este, in limbaj biblic, un simbol - ca atunci cand este vorba de rai si iad)
|
Sigur. Dar daca te iti slaveste senzualitatea sau te indeamna la ea, ca e ok, e frumos, e firesc, suntem oameni si dragostea e libera, e pentru toti, daca relativizeaza Adevarul in niste adevaruri mai mici, ca toti avem dreptate in felul nostru, daca il face pe unul care e in Biserica sa caute mantuirea in afara ei - ca doar si ceilalti o au nu neg asta -, daca imbraca magia, ocultismul si ce am scris mai sus si alte chestii hipioate ale amorului liber, in haine stralucitoare si seducatoare, ala deja nu mai e Duhul, ci altceva, cu
roade de cu totul alta natura.
Atat discernamant cred ca avem. Nu tot ce ne place noua si ne gadila auzul si ni se pare interesant o si fi inspirat de El. Daca Dumnezeu, care a zis ca e Calea, Adevarul si Viata a experiat moartea ca sa ne mantuiasca, nu cred ca se joaca in legatura cu subiectul asta.
Plus ca din cate stiu Duhul vine cand ne taiem voia proprie, cand renuntam la ratiunile noastre intelepte care-s nebunie inaintea lui Dumnezeu etc, nu vine sa ne confirme noua prejudecatile si nici lucrurile-inovatoare-care-am-vrea-noi-sa-fie-asa.