Citat:
În prealabil postat de angel4ver
nu stiam exact unde sa postez si din ce-am citit pe aici, nu am gasit un raspuns concret, dar sa incerc.
uhm... din cate stiu eu, doar ortodoxi si catolici sarbatoresc Invierea Domnului (adica, ma rog, Pastele). de ce celelalte religii nu sarbatoresc Pastele?
si as vrea sa stiu si parerile celor care sunt adventisti.
de ce nu sarbatoriti Pastele?
multumesc.
|
Pentru ca e o sarbatoare majora care defineste biserica traditionala iar ei se definesc in opozitie cu aceasta deci trebuie sa faca lucrurile oarecum pe dos..
De aceea intr-o perioada refuzau sa-si spuna "biserica" iar casele lor de adunare se numeau "case de rugaciune" sau alte denumiri din astea "originale", refuzau crucea, se oripilau cand auzeau de Paste, Craciun, etc.
Au observat insa pana la urma ca marketingul bazat pe o astfel de opozitie intr-o tara ortodoxa nu prea functioneaza la parametrii scontati asa ca de la o vreme au inceput sa-si zica "biserica", iar la casele lor de adunare biserici, sa puna crucea pe Biblie sau chiar in salile de adunare.
La adventisti este de exemplu plasata discret langa un simbol al unei carti care se vrea Biblia (sau poate fi la fel de bine o carte de Ellen White, nu?).
Mai nou chiar au inceput sa arate oarecare consideratie fata de Paste/Craciun, adventistii chiar organizasera intr-un an pe undeva de Paste un fel de expozitie religioasa - asta ca sa vada si ortodoxul care nu da pe la biserica dar nici nu se boteaza la ei ca sunt si ei totusi un fel de crestini.