View Single Post
Vechi 25.03.2010, 19:12:18
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Da, si eu as vrea sa aflu mai multe despre Vinerea din saptamana Patimilor.
In Sfanta si Marea zi de Vineri se scoate sfantul epitaf care inchipuie mormantul mantuitorului si se aseaza pe masa pentru ca toti oamenii sa se inchine,seara in loc de vecernie se savarsetse denia prohodului Domnului nostru IIsus Hristos.Sf. Si marea Vineri incepe de Joi sera dupa terminarea vercerniei respectiv a deniei celor 12 evanghelii (dupa tipicul obisnuit).Aceasta zi este o zi aliturgica=> nu se savarseste nici o Sfanta Liturghie

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Si rezista un an de zile? Nu ma indoiesc de asta, dar e uimitor, impresionant…ca painea e un produs perisabil in fond, dar fiind vorba de Trupul si Sangele Mantuitorului. Mare e puterea lui Dumnezeu!
Mereu mi-am pus intrebarea de unde e Sf Impartasanie pt copiii mici in ziua botezului lor (daca nu e duminica sau zi de sarbatoare si nu s-a facut Sf Liturghie in ziua respectiva)…cred ca tot despre asta este vorba, nu?

Da Sf.Agnet care se scoate in Joia mare se pune in Chivot,se lasa la uscat si a doua zi de Pasti cand preotul il usuca bine (cu feonul in general) si il pune in chivotul de pe sfanta masa si ce ramane intr-un loc pentru a se folosi la impartasirea copiilor si a bolnaviilor in decursul anului.

Last edited by alinnasser2010; 25.03.2010 at 19:17:28.
Reply With Quote