Subiect: Cum procedez?
View Single Post
Vechi 25.03.2010, 20:17:11
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Este tipic, dar tipic pentru valahul care are credinta precum spune si Creanga ,, pina la genunchiul broastei" de a-l interesa si de a filosofa exact pe ce nu este semnificativ si normativ sau chiar nu-l priveste . Eu zic ca indiferent daca stim ce si cum sunt Pastile/Pastitele, preparate sau nu, are de loc importanta pt. viata noastra dar a intra necurat si a indrasni la sfintele lui D.zeu este grav de tot, ca sa folosesc un eufemism si sa nu ma exprim pe masura gindurilor celor ce cuteaza .
Faptul ca tocmai astazi , in ziua Maicii Domnului , exista pareri prin care ne dam mai cumsecade decit sfintii canonisti , are o semnificatie aparte . De ce ? deoarece Maica Domnului, adica acea paminteanca provenita din singiuri si odrasla curata , nu mai este de mult pilda de vietuire si model duhovnicesc pt. femei . Pt. ca Ea inca mustra constiintele acestor femei in taina constiintei facind ca astfel sa fie contestata si inlaturata ca model . Ea este cea care astazi , la al 6 ceas prin multa ei smerenie si dragoste catre Dumnezeu nu a ales sa se rasvrateasca si sa-l puna la punct pe Arhanghel ca-i face o asemenea urare ci s-a supus vointei divine exemplar spunind : ,,iata roaba Domnului; fie mie dupa cuvintul Sau" . Femeile din ziua de astaza (evident acelea care gresesc) nici nu mai stiu ce este supunerea din inima fata de D.zeu ci conditioneaza totul mai intii de vointa ei ; nu spun : ,, iata roaba domnului " ci din contra ,, ... eu nu sunt roaba, eu am ratiune si stiu ca timpurile prezente nu mai sunt ca acelea ! " Si atunci cind acest gen de ,,femeie iubitoare de Hristos" mai se impauneaza cu 2-4 admiratori dezarmati de credinta si fuduli cu propria ratiune si parere sminteala este gata .
Adevarat , acest subiect a fost razbatut pe multe threaduri , numai abjuratii de la sfintele canoane au ramas aceiasi .
Personal consider ca comportamentul corect, care face cinste valahului ortodox ,fata de D.zeu, biserica, dogmele, canoanele si tipicul bisericesc este nu rasvratirea eleganta si cerebrala ci cel asemenea Maicii lui Dumnezeu : iata roaba domnului ; fie mie dupa cuvintul Lui !

Valahul doarme si se rasvrateste dar ispititorul lucreaza cu spor !
Reply With Quote