Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca tu te poti declara crestin, desi nu ai vreo tangenta cu crestismul, ei de ce nu?
|
Eu nu ma declar crestin, aceasta calitate trebuie sa se vada, nu sa fie spusa. A fi crestin este egal cu ce faci in acest sens si nu cu ce stii ca e bine sa faci si nu faci.
Citat:
Inconsecventa afirmatiilor este o caracteristica a gandiirii protestante?
|
Nu, inconsecventa este o caracteristica a oamenilor in general
Citat:
Pot sa pun pariu ca habar n-ai cand a fost botezat primul bebelus.
|
Intr-adevar, nu stiu cu exactitate anul, dar are putina relevanta, mai important este ca obiceiul bantuie pana astazi si este acceptat de o mare masa de oameni ignoranti.
Citat:
Ba dimpotriva, se pare ca te intereseaza chiar foarte mult..
|
Daca am neinspiratia si raspund la provocarile unora nu inseamna ca ma intereseaza.
Citat:
Vreau sa stiu daca Pavel a enuntat o doctrina care reiese dintr-o interpretare delicata a VT si respectivii s-au apucat sa vada daca din versetele enuntate trag aceeasi concluzie (deci sunt la fel de plini de har ca Pavel) sau pur si simplu el a citat de acolo si ei au verificat exactitatea citatului.
|
Vrei sa stii ce nu poti sa stii. Nu e cazul sa faci pe naivul, ca nu pricepi despre ce e vorba, pentru ca oricum...
Citat:
Tu ce parere ai? Poti sa zici care e varianta exacta sau crezi ce-ti place?
|
Varianta exacta o poti gasi si tu singur, o citesti de acolo si aia e, nu e nimic atat de deosebit acolo, dar vad ca te-ai impiedicat rau.
Citat:
Te cred, esti cel mai bun exemplu.
La cate prostii spui si nu ti-a cazut cerul in cap..fara doar si poate Dumnezeu are multa rabdare.
|
Interesant este ca orice "prostie" de a mea genereaza una de a ta, dar la un nivel mai elevat, desigur.
Citat:
Pana la trait ar trebui sa existe un numitor comun al intelegerii ei.
Ori, asa ceva este o pura fantezie dupa cum tocmai sustinatorii principiului sus enuntat au demonstrat de-a lungul istoriei.
|
Pana una alta e mai bine sa mearga pe Sola Scriptura decat pe Sola Traditia.
Citat:
Hai sa-ti dau un citat din cel mai "sinistru" dintre toti:
"Iar pe sluga netrebnică aruncați-o întru întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților."
|
Foarte bun citatul, numai ca nu prea are legatura cu ce vrei tu, nu stiu daca iti dai seama, probabil ca nu. Dar cand are omul o fixatie...
Citat:
Daca pe tine te lasa rece acum, nici o problema, mai tarziu iti va fi cald.
|
E posibil sa experimentam caldura impreuna, asta daca nu cumva apartenenta la biserica cea una o sa te scape.