View Single Post
Vechi 25.03.2010, 21:38:00
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@o-tzaranca
Eu nu hulesc Duhul Sfant. Nici nu vad ce legatura au acele doua.
Eu vorbesc de biserica "institutie".
Este vorba de sentimente si experienta proprie pe care unii o au si altii nu. Tu oi face parte din aia mai norocosi si fericiti.
Nu este interzis nici in credinta sa simti si sa fii sensibil.
Vad ca nu reusesti deloc sa faci diferenta intre credinta(Sfanta Treime, dogme etc.) si institutia bisericii.
Prima este in cer, cea de-a doua pe pamant, a oamenilor, asa cum s-au priceput ei s-o faca.

Si esti de o rautate si ironie cumplita. Nu esti ortodoxa, nu pot sa cred. Dar asta sa judece Dumnezeu.
In rest poti sa ma batjocoresti cat vrei.

@mishi55 - te mandresti cand spui ca tu stii cum este bine. In credinta numai Cei de Sus stiu cum este bine intr-adevar.
Si inca o observatie - adevarul si parerea trebuie s-o spui. Numai ca nu trebuie s-o faci cu bata, sa calci oameni si suflete in picioare asa cum unii de pe aici cred ca este normal, omeneste si crestineste.

@Anca - deocamdata asa ceva nu putem alege. Sau nu stiu despre care lume vorbesti tu. Si in lume suntem tot ai lui Hristos.
Iar iti spun: inca nu este definit corect si clar pacatul. Pentru tine totul este pacat, inclusiv existenta noastra.
Si lucrul cel mai necrestin este sa judeci pe altul si inca sa-i pui numele de pacatos, numai pentru ca el asa s-a nascut in lume si a fost botezat.
Uite ce inseamna toleranta si ingaduinta:

http://dexonline.ro/definitie/toleranta
http://dexonline.ro/definitie/îngăduință

Cred ca vorbeam de oameni mai inainte, cand spuneam de toleranta si inteleg ca tu nu accepti sa te amesteci cu altii care nu sunt asa de ortodoxi ca tine. E cam greu atunci sa traiesti in tara straina. Ma mir de alegerea ta, dar ma rog.
Poate ca te poti izola si iti merge bine asa.