Măreția Dumnezeului Pucioasei (V)
31. Atotștiitorul și Nemuritorul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu știe cât va mai fi și cât va mai trăi:
“ Poporul Meu și bun și rău, Mă uit din slăvile senine când îți schimbi firea din creștin în păgân. Mă uit la tine, și de aceea îți spun popor bun și rău. Poporul Meu, când vine timpul să-ți zic: poporul Meu bun? Oi mai trăi să zic că sunteți numai buni? Oi mai fi lângă voi ca să văd pe Maria și Marta și Lazăr, cel înviat din morți? Oi mai trăi lângă voi? Ia spuneți.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 29 aprilie/12 mai 1974)
Nici despre soarta lui Ceaușescu nu știa el mare lucru, cât va mai fi și cât va mai trăi, dar îl spiona din umbră ca pe un dușman declarat al templului “Noul Ierusalim”:
“ Țara română și conducătorul, e pentru dărâmarea templului lui Dumnezeu, dar voi vedea. Vom trăi și vom vedea.”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 27 iunie 1988)
32. Atotștiitorul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e nedumerit, căci și-a făcut iluzii deșarte cu “poporul” său, mai și lăudându-l în mod nemeritat:
“ Israele tată, când M-ai auzit prima dată, erai mult mai credincios și mai cuminte ca azi, și am zis că tu de la Mine nu vei pleca, și am zis și ucenicilor Mei: ”Aceștia sunt mai credincioși ca voi”, și ei au plâns mult de acest lucru. De ce astăzi nu mai sunteți așa? De ce atunci erați mulți, și astăzi nu mai sunteți decât ca iarba printre mărăcini, ici colea, câte un fir?[…]Ce de creștini erau în Turbați! Ce de creștini aveam în Ciofliceni sau în Micșunești și am mers până la Sudiți și până la Fierbinți, dar acum nu mai sunt. Crezi? Pace vouă, Vasilică și Florica! Să nu fiți mâhniți.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 18/31 octombrie 1974)
Adepții pucioși sunt împărțiți aici în două mari categorii, în funcție de gradul de încredere ce li s-a acordat. Cei mai apropiați erau numiți “ucenicii” iar ceilalți alcătuiau “poporul”. Se vede treaba că “ucenicii” au plâns mult de invidie și de necaz, deoarece creștinii din “poporul” pucios erau cotați la un moment dat “mai credincioși” decât ei. Dar au plâns degeaba, îndată ce “poporul” s-a risipit tocmai din cauza “necredinței” lui, iar “ucenicii” cei fideli au rămas pe mai departe.
33. Cuvântătorul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se împleticește în cuvinte, dând vina pe “trâmbiță”, pe motiv că el e mare dar ea e prea mică:
“Scrieți pe hârtie. Fiți desăvârșiți, că iată, Mă încurc la vorbă, că sunt mare în cuvânt și trâmbița e mică” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 19 ianuarie 1975)
34. Atotputernicul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” face pe ursitoarea meseriașilor:
“ Fiilor, copilașii Mei, ursesc pe unul dintre voi ca să se facă croitoreasă și croitor, ca să se facă tot lucrul la el. Un coitor și o croitoreasă duhovnicească. Să fie între voi un cizmar, un frizer, din toate meseriile, căci avem nevoie…” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 11/24 mai 1974)
“ Dar să știi că mai mult te vei îmbogăți că te vei duce pe mare și vei aduce Domnului Iisus Hristos ceea ce îți ursește…” [...] “ Nu e niciodată să fii singur pe pământ. Eu am ursit sfinți îngeri și Maica Mea și chiar heruvimi și serafimi să vă însoțească. Să știi că dacă te vei despărți de însoțitori, va fi greu de capul tău…” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 6 februarie 1975)
“ Dumnezeu pentru aceasta v-a ursit aceste lucruri și dacă veți înainta mereu cu ele, veți fi insula lui Dumnezeu.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 7 iunie 1977)
“…Domnul Iisus a ursit să nu muriți și să întâmpinați pe Domnul când va veni cu tot cerul Său…”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 10 feb.1979)
Ursitoarele, în credințele și basmele populare, erau acele zâne care hotărau soarta, destinul, fatalitatea vieții unui nou-născut. Ursita este asimilabilă cu predestinarea, concepție străină creștinismului autentic. De aceea, orice concepție bazată pe predestinare este o erezie, deoarece face ca Însuși Dumnezeu să devină neputincios în fața destinului implacabil, deci micșorează atotputernicia lui Dumnezeu.
Citatul din 6 februarie 1975 aduce cu sine și o flagrantă contradicție. Pe de o parte, se afirmă că omul nu poate fi niciodată singur pe pământ, fiind însoțit în chip tainic și necondiționat de ființe îngerești. Pe de altă parte, se afirmă că despărțirea de însoțitorii cerești este totuși posibilă, fiind la îndemâna oricărui om care vrea să rămână singur, dar despărțirea voluntară de ființele cerești se va lăsa cu urmări grele pe capul celui ce este tentat să facă asemenea gesturi temerare.
35. Intangibilul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e vecin cu nea’Petrică Neacșu:
“Fiule Petrică, te-ai întrebat pe tine pentru ce te-am adus aici? Fiule am vorbit cu tine ca să mă servești pe Mine, vecine. Ce n-ar da cineva să fie vecin cu Mine! Te-am adus ca să fii servul Meu.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 19 mai/1 iunie 1975)
“ …Am adus pe cineva lângă Mine ( Petre Neacșu, n.r.) și l-am ajutat să-și ridice casă. Și acum ești dator să împlinești ceea ce-ți cer. Îți cer să primești oițele Mele sub acoperământul tău, ca să împlinească Dumnezeu numărul Său. N-am adus acești creștini la voi ca să fie certați, ori să fie mustrați, ori să fie neprețuiți de voi. Îi lăsam în comuna lor, dar i-am adus, creștine, la tine, că tu ești prietenul Meu.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 22 feb./6 martie 1980)
36. Dreptul Judecător “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” își deleagă demnitatea sa de Judecător:
“ Și mai scrieți și acest lucru: Cecilia, tu vei fi judecătoarea părinților tăi. Dau judecata dinaintea Mea, în dreptul acestui copil. Fiți credincioși și nu fiți îndărătnici.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 4/17 august 1975)
Vorba ceea: “Vai de părinții care nu ascultă de copii!”. De aceea sunt și avertizați: să fie credincioși acestei porunci, și să se supună judecății copiilor, și să nu fie îndărătnici. Și cu toate acestea, Biblia îi învață cu totul altfel pe creștini:
“ Nu judecați, ca să nu fiți judecați.” (Mat. 7,1)
“ Nu judecați și nu veți fi judecați…” ( Luca 6,37)
“ Deci să nu ne mai judecăm unii pe alții…”(Rom. 14,13)
“ De aceea, nu judecați ceva înainte de vreme, până ce nu va veni Domnul…”( I Cor.4,5)
Dar cine mai citește astăzi Biblia la Noul Ierusalim de la Pucioasa, când pe primul loc la ei este o Biblie nouă, intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”??
37. Consecventul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” își recunoaște eșecul: nu a rămas cu nimic de la “lucrarea” lui cea mare de altădată, cea care începuse în anul 1955. De aceea, dacă starea de lucruri nu se îndreaptă, el e gata să abandoneze, să-și ia jucăriile și să plece:
“…Copilașii Mei, am lucrat o lucrare mare și nu am rămas cu nimic. Băgați de seamă, cercetați și vedeți că este așa că lucrarea aceasta pe care Domnul a făcut-o acum, e mai mare decât toate lucrările pe care le-a făcut.”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 25 august/7 septembrie 1975)… …
“ Dacă nu vă veți face buni, nu voi mai apare între voi și voi pleca” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 13 noiembrie 1975)
Secta de la Pucioasa propune așadar o spectaculoasă răsturnare de valori, deoarece până acum se credea că Învierea Domnului a fost cea mai mare lucrare dumnezeiască de pe pământ. În locul acestei lucrări mari ni se propune o treabă mare înțesată cu proorocii mincinoase care încep cu anul 1955: un amalgam de texte agramate, inconsecvente și inconsistente; cînd siropoase, când revoluționare; când aberante, când patetice. Lansate sub titlul provizoriu “Cartea Vremii de azi”, căreia cică “i s-au desfăcut pecețile” în anul 1995, textele au fost apoi luate la periat și despăducheat de-a firu-n păr, apoi au fost ambalate într-o poleială nouă cu numele subînțeles “Cuvântul lui Dumnezeu – ediția a doua, revizuită, cosmetizată și adăugită” și “au fost ridicate între pământ și cer” sub pseudonimul “cartea judecății făpturii”, Anno Domini 2006.
38. Incoruptibilul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” tânjește fără succes să facă dragoste în “travesti ”:
“ Dacă aș fi o domnișoară, toți M-ați iubi, căci își lasă omul o casă de copii pentru o domnișoară și pentru o femeie naturală. Nu am venit nici domnișoară, nici femeie, ci v-am spus cine sunt, și nimeni nu face dragoste cu Mine.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 19 octombrie/1 noiembrie 1975)
|