View Single Post
Vechi 25.03.2010, 22:56:55
lorecha lorecha is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Wink

Nu intentionez sa-l convertesc doar ca mi-ar placea sa fie partas bucuriei mele, iar eu nu am avut puterea de a argumenta. El este crescut in spiritul tolerantei asa ca a fost bland si a ascultat doar ca nu a avut aceiasi traire ca si mine.
Cat despre diferentele dintre catolicism si ortodoxie, nu le cunosc pe toate, ceea ce imi place sa amintesc celor care spun ca catolicismul este mult mai impresionant, este ca, dupa cunostintele mele, ortodocsii nu am crucifiat femei (presupuse vrazitoare) si nu au trimis niciodata copii neinarmatii in cruciade sangeroase...mai este si acel spatiu pe care ei il numesc "purgatoriu" caruia nu ii inteleg foarte bine rolul!

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
O varianta ce imi pare a suna mult mai bine (desi cei obisnuiti cu muzica psaltica m-ar putea contra imediat) - http://www.youtube.com/watch?v=AE1Fz...rom=PL&index=1

Si eu cred ca preferinta pentru ritul bizantin cu tot ce presupune el (cantari, pictura, arhitectura...) depinde foarte mult de o stare a spiritului, insa el serveste pentru a reflecta foarte bine doctrina ortodoxa. Loreche, tu doresti sa il convertesti pe acel baiat la ortodoxie? Te intreb, pentru ca diferentele intre catolicism si ortodoxie sunt mult mai mari decat ce se vede si ce aude la suprafata - adica stilurile diferite de pictura, arta si muzica... Ma gandesc ca numai un om care simte ortodox e in stare sa aprecieze ritul bizantin. Daca el simte catolic, tot cantarile si bisericile lui simple i se vor parea inegalabile. Si in acest caz, ma gandesc ca poate ar trebui sa incerci altceva... Oricum, foamea vine mancand. Iertare daca am suparat, mi-am spus si eu punctul de vedere.
Reply With Quote