Citat (după Mihnea Dragomir):
“161 (una sută și șaizeciși unu) de pagini a ajuns să aibă acest megatopic ! Cred că e cel mai lung de pe forum ! Fraților, nu e cam multă risipă de timp și vorbe pentru o simplă idioție care mai și sună la mișto: "Noul Ierusalim de la Pucioasa"!”
Și un posibil răspuns:
Nu te pronunți oare prea ușor? Poate că n-ar strica să iei în calcul un aspect aparent neînsemnat: faptul că toate textele pucioșești (analizate în aceste 161 de pagini postate până acum pe Forum) au fost alese după un singur criteriu: acela de a scoate în evidență orice amănunt, cât de mic, care ar putea submina în vreun fel imaginea pucioșilor, pe considerentul presupus că sunt o sectă periculoasă.
Dar dacă s-ar fi procedat invers? Dacă cineva ar fi scos în evidență doar acele texte care ies în evidență ca fiind puternic moralizatoare și în armonie (aproape) perfectă cu catehismul ortodox? Atunci ai fi reacționat în același mod și la fel de sigur pe tine?
Ca exercițiu de imagine, îți propun să parcurgi următorul text, cel mai nou de până acum care a apărut pe situl oficial al Noului Ierusalim de la Pucioasa. Apoi să-ți răspunzi singur la o întrebare: Ți se pare la fel de concludent acest text ca și cele de până acum?
Și dacă da, de ce?
Și dacă nu, în ce constă “risipa de timp” de până acum? Cine a păgubit și câte ceasuri cu rubine a pierdut?
Iată textul:
“Iar ție, neam român, îți doresc înțelepciune de sus, tată, ca să nu te desparți de Mine prin înțelepciunea ta, că pe cel ce îl ajută mintea se semețește prin ea și nu poate sta întru Mine unul ca acela. O, de Mi-ai auzi tu glasul Meu care zice: "Să nu vă învârtoșați inimile la glasul Meu ca în timpul cercetării și ca în ziua ispitirii în pustie, unde M-a ispitit Israel, care a văzut lucrările Mele, iar Eu am urât neamul acesta patruzeci de ani că n-a voit să cunoască el căile Mele și a rătăcit pururea cu inima, și n-au intrat întru odihna Mea, căci M-au mâniat".
O, deșteaptă-ți urechea, neam român! Am sădit în tine taina patriei cerești pe pământ. Nu-ți învârtoșa auzul și inima la glasul Meu ca Israelul cel necredincios, care până azi a rămas așa, iar Eu l-am urât și l-am lepădat, și te-am ales de atunci pe tine de neam al Meu și ți-am trimis de la Mine ție botezător ca să fii tu neam nou-născut înaintea Mea, iar Eu Îmi aduc aminte de tine și grăiesc peste tine cuvântul Meu cel de azi și te îndemn la post și la rugăciune, căci diavolii de azi au putere mare în oameni și ascultă oamenii de ei, și voiesc să-i vestesc pe oameni să se deștepte și să asculte de Dumnezeu, căci Eu sunt Mântuitorul omului, iar diavolul va fi legat pentru vecii și va fi aruncat în iezerul unde arde foc și pucioasă, și cu el îngerii lui. Amin.
Îți dau învierea din necunoștință, o, neam român. Te hrănesc cu Duhul Meu, tată. O, primește chemarea ta la Mine și ia-Mă de Mântuitor, ia-Mă cu adevărat, că vreau să te slăvesc cu slava Mea înaintea neamurilor de pe pământ, o, țară a strălucirilor, din pricina darului Meu din mijlocul tău, care strălucește în cer și pe pământ! O, ia din gura Mea, ia din mâna Mea darul Meu cel pentru tine și caută cu izvorul Meu din mijlocul tău, căci râu de viață veșnică M-am făcut în tine din partea Tatălui Savaot!
Har, har peste tine, țara Mea de azi, casa Mea de venire acum, la sfârșit de timp, și te fă fecioară, tată, și așteaptă-Mă în prag, căci Eu nu te mint, și iată, îți dau ție, îți dau venirea Mea, ți-o dau ca să Mă ai și ca să te am, dar fă-te tu dragoste pentru Mine, căci Eu sunt Mântuitorul tău, Eu sunt Cel ce sunt, o, țara Mea cea de azi! Amin, amin, amin." (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu din 14-03-2010)
|