Citat:
Īn prealabil postat de Fani71
Ar trebui sa scriem numai ceea ce corespunde suta la suta credintei ortodoxe. Ar trebui sa scriem numai ceea ce corespunde suta la suta credintei ortodoxe.
|
Da, asa cred. Au fost interventii si din partea unor preoti in acest sens.
In credinta ne bazam pe Adevar, daca vrem sa nu ne clatinam.
Cand citam, stim ca nu e de la noi; ce sa caute aici mandria. Ne stim scaderile si pacatele; cu ce sa ne mandrim? Asta nu inseamna ca suntem lipsiti total de mandrie, dar nu suntem mandri atunci cand citam. Nu sunt cuvintele noastre.
Citat:
De altfel a fost intotdeauna asa. Pana si in Biblie, sf. Pavel spune cateodata ca aici vorbeste el, ca el este de parere ca, ca asta nu este o invatatura de la Domnul, ci un sfat de-al lui personal.
|
Nu am intentionat sa ajung la exemple, dar acest citat imi da ocazia.
Deci tu iei cu un dram de sare ce spune Sf. Apostol Pavel, adica e doar o parere de-a lui, care nu trebuie neaparat urmat. Regret ca trebuie sa te contrazic (iar), dar daca era "doar " o parere, nu era mentionata in biblie. Si apoi stii si cine este Apostolul Pavel, si ce harisme a primit; si ca a fost dus pana in al treilea cer... Sfatul lui, spus cu atata smerenie, trebuie acceptat ca atare, caci nu este de la oricine si nu ni l-a dat degeaba, si nu e mentionat in mod inutil.
Daca incepem sa ne indoim si de cele din biblie, pe ce ne mai bazam, ca sa nu cadem? Iata deci la ce m-am gandit, un exemplu doar, cand am spus de jumatati de masura; dar mai sunt si altele.
Citat:
Dar voi, cum v-ati schimbat? Comparati postarile voastre de acum un an cu cele de acum.
|
Dar ce era de schimbat la ele?!? Cel mult imbogatite cu noi lecturi; ceea ce am facut.
Cand insa cineva persista in greseala, nu crezi ca e cazul de schimbare?!? Cand Fecioara Maria, Maica Domnului e "la fel ca noi, femeile", sau e declarata "imaculata", atunci da, e necesara o schimbare...in bine.
Discutiile pe acest forum isi au rostul lor, caci nu e usor sa ajungem la intelegerea deplina a ortodoxiei. Este prea vasta sa o cuprindem toata doar cu propriile ganduri si speculatii.
Nu ne pot constrange decat ideile care ne plac, se spune.