View Single Post
Vechi 26.03.2010, 08:35:22
mariusblanc mariusblanc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.03.2010
Implicit

Ce imi pare ciudat in posturile acestea este ca pare ca si cum psihologii nu folosesc NLP. In tot ceea ce fac psihologii ei folosesc NLP. dar nu i-au dat un nume care sa sperie pe nimeni. Uita-te la Virgina Satir sau la Milton Erikson dar mai sunt si altii.
O alta remarca ar fi ca daca un psiholog foloseste NLP, brusc el nu mai este psiholog.

Zilele trecute am avut o discutie cu cineva si ii explicam ca un psiholog in timpul terapiei te intreaba despre trecutul tau si iti spune "te rog sa imi povestesti din ce cauza esti deprimat" pe cand unui care foloseste NLP iti spune "as fi curios sa imi spui cum reuseste mintea ta sa faca sa simta starea de depresie"

Apoi psihologul ii spune ca acele cauze le poate intelege si in alt mod sau ca are suficienta putere ca sa depaseasca aceasta stare prin propriile forte. NLp-ul spune ca vrea sa inteleaga cum simte persoana diferenta intre depresie si fericire, cum se vede in fiecare dintre situatii, etc (detalii multe). Apoi invata aceea persoana sa modifice acele detalii ale starii de depresie pana cand creierul nu o mai percepe ca depresie. E o pacaleala a creierului. NLPul nu face altceva decat sa pacaleasca creierul. Nu rezolva cauza. Da putere persoanei sa gaseasca singura rezolvari ale cauzei dar avand o stare emotionala controlata.

Psihologul pe de alta parte apeleaza la impartirea problemei pe probleme mai mici astfel incat persoana sa se simta mai usurata si sa ia fiecare problema in parte. Aceasta metoda e adoptata si in setul de tehnici NLP pentru ca e foarte buna. Culmea, daca e folosita cu numele de NLP devine malefica, daca e folosita ca psihologie e permisa :) nu va vine sa radeti? Mie da, pentru ca am vazut psihologi care gandeau exact asa.
Reply With Quote