View Single Post
Vechi 26.03.2010, 11:23:49
Unknown's Avatar
Unknown Unknown is offline
Member

Data înregistrării: 30.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Ideea este ca NLP este precum acestea, o stiinta.asa ca daca nu le respingi pe ele, de ce sa respingi NLP?
Si o intrebare arzatoare: Dumnezeu ti-a dat uneltele cu care sa supravietuiesti, printre care si mintea, iar daca NLP si alte practici considerate neortodoxe provin din asta si creaza rezultate CUM LE DEOSEBESTI DE stiinte ca medicina care de asemenea creaza rezultate si sunt realizate tot de aceleasi unelte (mintea)?

Permite-mi sa subliniez ceea ce deja am spus de vreo 2 ori: Nu cred ca am spus sa renuntam la medicina, matematica, sau altele. Sustin ca toate dau rezultate bune si adevarate sub indrumarea lui Dumnezeu.

Nu neg ca avem o minte si trebuie sa o folosim. Nu am spus nicaieri asa ceva, nu am sustinut asa ceva.
Iar NLP nu o consider o stiinta. Am spus clar ca mi se pare un alt mod mizerabil de manipulare. Sunt CRESTIN-ORTODOX, iar NLP nu se imbina, nu se muleaza, nu se impaca, nu se cum vrei tu sa spui cu invataturile Sfintilor Parinti si cu religia ortodoxa.
Din cate bine vad chiar de la domnul Marius, el lucreaza DOAR cu mintea, ori sufletul este cel care sufera. Pentru ca atunci cand ma raneste ceva, cand sunt trista, durerea o simt in jurul inimii, nu in creier. Simt ca ma doare sufletul. Bucuria la fel o simt. Nu o simt la nivelul creierului.
O mai repet: "Inima are ratiuni pe care ratiunea nu poate sa le cunoasca" - Blaise Pascal.
Te rog nu mai insinua ca reneg, ca nu recunosc stiinta sau rationamentul, creierul. CRED ca toate conlucreaza impreuna: SUFLET, INIMA si CREIER, pentru ca sunt sigura ca Dumnezeu nu ne-a dat creierul ca sa il punem deoparte intr-o cutie.
Nu vad in NLP nici un pic din darurile lui Dumnezeu, tot ce vad este OMUL si atat. Ori am vazut bine in multe parti ce poate sa faca DOAR omul, fara Dumnezeu.
De aceea mi-am si pus toata increderea in primul rand in Dumnezeu si abia apoi in oamenii care lucreaza si ei cu Dumnezeu.
"Dragostea îndelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandește raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata." (Corinteni I-13)
Reply With Quote