Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
In perspectiva de 2000 de ani a Bisericii, si in perspectiva zecilor de mii de sfinti de-a lungul timpului, intr-adevar Pr Boca este obscur. Am mai spus asta de mai multe ori, dar ortodocsii ii critica pe catolici dinc auza primatului papal, pe care spun ca nu il pot accepta cu nici un chip. Si totusi, sunt ortodocsi care au nenunarati "papi." Macar nici un catolic nu spune ca papa nu ar avea pacate personale, sau ca nu ar putea gresi, dar cred ca cu greu gasesti un fan Arsenie Boca care sa spuna ca pr Boca ar fi gresit pe ici pe colo.
|

Vad lucrurile asa: daca fratele nostru greseste (greseala clara, ba chiar este si in deriva si suferinta din cauza asta) si eu ii spun ca greseste, imediat alti ortodocsi sar "nu-ti este tie rusine sa-l
judeci? dar ce-ai cu el? Ce ti-a facut? Are dreptul la
opinii personale! Nu ai iubire! Pune mana si-l mangaie pe cap frumos!"
In schimb, cei care au aratat credinta si au intors pe altii la credinta, cei care au facut lucruri suprafiresti etc... sunt criticati si intorsi pe toate partile. Adica: mai degraba contestam adevarul unui sfant (oricare sfant, stiu ca Par. Arsenie Boca nu este declarat sfant), mai degraba cautam lui nod in papura decat sa ne uitam la noi sau la cel de langa noi care schioapata.
Nici un om mantuit, oricare ar fi el, nu poate fi considerat "obscur", Noesisa. Obscurii suntem noi.
Un om luminat de Dumnezeu nu este obscur.
Ortodoxia nu este un fenomen social, ca sa vorbesti in astfel de termeni ("In perspectiva de 2000 de ani a Bisericii, si in perspectiva zecilor de mii de sfinti de-a lungul timpului, intr-adevar Pr Boca este obscur").. Fiecare om mantuit este unic si extrem de important si de la fiecare avem ce invata.
Si nu in ultimul rand, chiar daca Boca nu este pe gustul tau.. nu vad care alt sfant ar da dreptate punctului de vedere al Sophiei, care se poate rezuma asa:
"Sunt om mic si plin de neputinte, de ce mi se cere sa fiu ceea ce nu sunt?. Si precis Dumnezeu nu are astfel de pretentii, ci ma accepta asa cum sunt, dar Biserica a inventat tot felul de cerinte absurde care nu se impaca cu dragostea lui Dumnezeu."
@ Sophia.. chiar daca spun numele tau, nu o lua ca o jignire.
Nu este vorba de tine, cred ca ce se intampla este un fenomen de masa. Tu doar ai avut curajul sa intrebi, dar cred ca multi gandesc ca tine. Deci nu o lua personal.
@ Tzaranca
Unde pleci? Stai pe-aici.
Mi-a placut ce ai postat pe topicul cu "cei adormiti". Mai vrem sa citim.