Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Te referi cumva la aceste afirmatii?
Maica Domnului a fost data ca exemplu de curatie tinerilor , care doresc sa se se casatoreasca. Ideea era de a ramane feciorelnici pana se efectueaza Taina cununiei. Ti se pare gresit a o lua de exemplu in acest caz pe Fecioara Maria?
Fani, esti de acord si cu a doua afirmatie, precum ca "Dumnezeu a ales pe Ea sa vina pe pamant si sa-i poarte Fiul in pantece, si nu pe noi"?
Si inca o intrebare: este posibil sa nu fii de acord cu anumite lucruri in credinta ta? Credinta, nu traditie.
|
1. Mai intai ca eu ti-am mai raspuns la ceste intrebari si ti-am explicat niste lucruri.
Nu-mi place sa ma compar cu Maica Domnului sau alte sfinte din scripturi pentru ca nu sunt ca ele. Nici eu si nici o alta femeie din lumea asta.
Ceea ce au facut ele noi nu putem face.
Sa le luam de model. Poate, dar si asta se poate numai in anumite limite, caci noi suntem casatorite, avem serviciu, avem alta existenta care nu ne permite sa fim ca ele.
Poate doar maicile sa le ia ca exemplu. La ele se potriveste mai degraba.
Da, putem si trebuie sa ne straduim in credinta, dar atat cat putem noi in ziua de azi.
Nimeni nu ne poate cere ceva peste puterile noastre. Nici Dumnezeu nu cere asta.
2. Eu una n-am afirmat ca nu sunt de acord cu credinta mea ortodoxa. Nu sunt de acord cu unele lucruri aduse de oameni in ea. Este o diferenta mare.
Tu si altii ca tine nu vedeti nici acum ce au facut oamenii. Nu vreti sa vedeti.
Ca au faramitat o biserica unica lasata de Dumnezeu, si altele multe.
Daca maine vine un episcop, sau patriarh si spune ceva aiurea in numele ortodoxiei, condamni ortodoxia sau pe el personal?
Nu poti face o diferentiere?
Am mai spus: credinta ca atare este una, institutia bisericii, preotii, monahii, reguli facute de oameni etc. este altceva.
Credinta mea este ceea ce scrie cele cateva scrieri originale, ceea ce este intre Dumnezeu si mine.