Citat:
În prealabil postat de andrei23
Parintii mei au cununat acum multi ani . Cum era de asteptat Finii au avut un copil, mai exact o fata foarte frumoasa de care m-am indragostit. Eu sunt baiatul nasilor si vreau sa stiu daca este permisa o relatie intre copii nasilor si a finilor. Nu am gasit nimic pro sau contra unei asemenea relatii. Va rog sa ma ajutati sa tiu daca e un pacat pentu a nu-l produce
|
Extras din Pidalion (Carma Bisericii Ortodoxe), Cap. 8. Despre rudenia din Sfantul Botez, pag. 747, editia 2007, apare cu binecuvantarea PS. Calinic - Episcopul Argesului
"Rudenia aceasta este cand primeste cineva copil din Sfantul Botez. [...] Canonul 53 al Sinodului al 6-lea Ecumenic, zice ca rudenia dupa duh, este mai mare decat cea trupeasca.
OPRITE
1. Nu poate lua nasul (sau fiul sau trupesc) pe fina sa. Caci aceasta catre dansul este fiica duhovniceasca, iar catre fiul lui este sora duhovniceasca, si prin urmare de a doua spita.
2. Nici pe maica ei, sau pe fiica ei. Ca este de spita a 2-a.
3. Nici unul din fiii nasului nu poate lua pe maica finului tatalui lor. Fiindca se socotesc catre dansa nepoti, si sunt de a 3-a spita.
4. Nici poate vreun fiu a lua pe fiica finei tatalui sau (sau dimpotriva), caci se socoteste unchi duhovnicesc catre dansa, si este de spita a 3-a."