View Single Post
Vechi 26.03.2010, 17:35:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Daca ai urmărit postările mele ai putut vedea ca eu sunt un tip care știe să recunoască un adevar când i se pun în față argumentele.

Ai spus multe lucruri rele din biserica penticostală și, pentru că erau adevărate, eu am confirmat deschis și public, pe acest forum, că ceea ce spui e adevarul. Vezi de exemplu mesajul #250.

Când însă nu spui adevărul nu pot fi de acord cu tine. Tu o ții una și bună (rea, normal) că doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi și amandoua categoriile au primit darul de la satana.

Nu am apucat să discutăm dacă darul e de la Dumnezeu sau de la satana.
Am vrut să-ți prezint mai întâi că nu doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi ci și credincioși din alte confesiuni creștine.

Ți-am prezentat statistici, date conform carora nu doar penticostalii ci și creștini din multe confesiuni (inclusiv ortodocși) vorbesc în limbi.

Ți-am dat numele Părintelui Ortodox Eusebius Stephanou care este doar unul dintre cei care au crezut ca vorbirea în limbi din zilele noastre e de la Dumnezeu. El nu a fost excomunicat, caterisit de Biserica Ortodoxa. Dimpotrivă lucrarea lui a fost sustinută si moral si financiar de o parte a episcopilor ortodocși greci. La moartea lui, Părintele Eusebius a fost elogiat ca preot ortodox și profesor la Seminarul Ortodox Sfânta Cruce. E numai un exemplu. Ar fi suficient.

Dar este plin internetul de statistici, articole și marturii ale nepenticostalilor care îmbrățișeaza darul vorbirii in limbi.

Dar tu o ții tot pe a ta: numai penticostalii vorbesc în alte limbi și sunt posedați demonic.

Concluzia mea este că, dacă nici măcar asupra unui adevăr evident (sunt unii creștini vorbitori in alte limbi și în alte confesiuni decât cea penticostală ) nu putem cadea de acord, nu are rost să continuam argumentarea.
In ziua de azi vorbirea in limbi este minoritara in crestinism, si avand in vedere ca este prezenta doar in secte heterodoxe am motive sa cred ca nu e de la Dumnezeu.Cu atat mai mult cu cat nu se cunoaste nici sensul ei.O alta dovada ca vorbirea nu poate fi din Duhul este faptul ca se intampla la diferite culte cu dogme sau doctrine care difera.Ori Duhul e numai unul, Duhul adevarului.Nu am zis ca vorbirea in limbi nu se mai poate intampla, insa din punctul meu de vedere vorbirea in limbi la penticostali nu e veritabila.Vreau sa-ti zic ca si eu am vorbit in limbi, in particular fara sa fortez sau sa cauzez acest lucru.Am vorbit, nu am inteles exact ce am zis dar am primit un mesaj.Cred ca despre asta e vorba in vorbirea in limbi,despre "scop".Nu are scop atunci e foarte chestionabila, si din punctul meu de vedere neveritabila.Deci nu vorbesc chiar in asa necunostiinta de cauza.Vorbesc si prin prisma experientei personale.