Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Dacă ei (preoții) sunt la fel ca noi atunci de ce este așa mare păcat să vorbești(judeci) un preot?
|
Ai inteles gresit, este pacat sa barfesti orice om.
Un preot cu atat mai mult pentru ca sminteala are consecinte mai mari.
Citat:
Pentru mine preotul este mai presus de oameni când slujește în biserică dar și atunci când poartă haina de preot.
|
Problema ta daca ai intelegerea asta care este fara doar si poate gresita.
In orice caz este ceva comun, de aici si "dezamagirile" unora.
Pai de unde? Daca s-au amagit..
Harul nu conditioneaza pe om, ci doar il
ajuta sa faca lucrul bun, sa aiba atitudinea potrivita, etc.
Asta daca omul vrea, cauta, doreste sa fie dupa masura lui Hristos.
De ce avem impresia ca daca un preot trebuie sa fie un soi de robotel de sfintenie?
Daca el nu se nevoieste in directia asta, harul poate sa fie cu tona, nu schimba pe om.
De altfel acelasi har care ar trebui sa ne schimbe felul de a fi in bine este peste noi toti in aceeasi masura ca si peste cel mai mare sfant.
Problema este ca sfantul foloseste acest har, noi ii dam cu piciorul si-l risipim.
Citat:
Dacă te-ai duce la un preot cu o problemă și întrbându-te ce duhovnic ai ar începe să vorbească urât despre acela și să te alunge și pe tine doar pentru că între ei a fost cine știe ce conflict cum te-ai simți?
|
Pai in primul rand nu inteleg de ce nu te duci la duhovnic si te duci la altul - dar asta conteaza mai putin.
Binenteles ca reactia respectivului nu este normala, chiar si daca ar fi cu dreptate, asa ca iti faci cruce ca sa te fereasca Dumnezeu de a cadea in ispita/sminteala si treci mai departe.
Citat:
Mie mi s-a întâmplat aceasta de curând și nu pot să cred ce mi-au auzit urechile.
|
Cum ziceam, in loc sa te rogi ca Dumnezeu sa te fereasca de sminteala, dai fuguta la oameni sa te plingi, fara sa tii cont ca ai putea sminti si pe altii.
Intreb inca o data, care este rostul faptului ca ne spui noua lucrurile astea?
Cel care te-a facut cu ou si otzet se va indrepta? Celalalt daca pe bune a fost facut in fel si chip, se va rusina?
Tu te simti putin mai "usurata" ca te-ai razbunat nitel pe primul pentru ce a facut?
Citat:
Ce vină are un mirean că între ei sunt conflicte?
|
Nici una si nici nu cred ca ti-a pus cineva in carca ceva.
Ai dat peste un om cu maniere indoielnice, poate doar pe moment si cam atat.
Tu nu ti-ai pierdut niciodata cumpatul? N-ai avut nicioata reactii nepotrivite, indreptatite sau nu?
Citat:
Este etic să se vorbească de rău față de oameni care nu cunosc natura relațiilor dintre ei ?
|
Este o intrebare retorica sau..?