View Single Post
Vechi 26.03.2010, 20:55:04
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ai inteles gresit, este pacat sa barfesti orice om.
Un preot cu atat mai mult pentru ca sminteala are consecinte mai mari.

Problema ta daca ai intelegerea asta care este fara doar si poate gresita.
In orice caz este ceva comun, de aici si "dezamagirile" unora.
Pai de unde? Daca s-au amagit..

Harul nu conditioneaza pe om, ci doar il ajuta sa faca lucrul bun, sa aiba atitudinea potrivita, etc.
Asta daca omul vrea, cauta, doreste sa fie dupa masura lui Hristos.

De ce avem impresia ca daca un preot trebuie sa fie un soi de robotel de sfintenie?
Daca el nu se nevoieste in directia asta, harul poate sa fie cu tona, nu schimba pe om.

De altfel acelasi har care ar trebui sa ne schimbe felul de a fi in bine este peste noi toti in aceeasi masura ca si peste cel mai mare sfant.
Problema este ca sfantul foloseste acest har, noi ii dam cu piciorul si-l risipim.

Pai in primul rand nu inteleg de ce nu te duci la duhovnic si te duci la altul - dar asta conteaza mai putin.
Binenteles ca reactia respectivului nu este normala, chiar si daca ar fi cu dreptate, asa ca iti faci cruce ca sa te fereasca Dumnezeu de a cadea in ispita/sminteala si treci mai departe.

Cum ziceam, in loc sa te rogi ca Dumnezeu sa te fereasca de sminteala, dai fuguta la oameni sa te plingi, fara sa tii cont ca ai putea sminti si pe altii.

Intreb inca o data, care este rostul faptului ca ne spui noua lucrurile astea?
Cel care te-a facut cu ou si otzet se va indrepta? Celalalt daca pe bune a fost facut in fel si chip, se va rusina?
Tu te simti putin mai "usurata" ca te-ai razbunat nitel pe primul pentru ce a facut?

Nici una si nici nu cred ca ti-a pus cineva in carca ceva.
Ai dat peste un om cu maniere indoielnice, poate doar pe moment si cam atat.
Tu nu ti-ai pierdut niciodata cumpatul? N-ai avut nicioata reactii nepotrivite, indreptatite sau nu?

Este o intrebare retorica sau..?
- Problema pentru care am mers nu era personală și nici nu necesita spovedanie (nu este cazul să intru în amănunte).
- Nu am dat nume ci am prezentat doar faptele.Voiam să aud câteva păreri pentru a mă liniști și a-mi fi mai ușor să depășesc acest incident care m-a afectat destul de mult.Dacă aș merge la duhovnic este ca și cum m-aș duce să pârăsc și nu știu ce urmări ar putea avea .
- Da, de multe ori.Acum în general mă pot stăpâni și controla(am niște ani)
- Nu ,nu este o întrbare retorică când am întrebări le pun și mulțumesc pentru răspunsuri.
- Voi încerca să mă rog, aveți dreptate, este cel mai bun lucru pe care l-aș putea face.
Chiar nu aveam cu cine discuta această situație și mă apăsa .Mulțumesc că nu ați trecut nepăsători peste subiect.

Last edited by dorinastoica14; 26.03.2010 at 20:59:00.
Reply With Quote