View Single Post
Vechi 26.03.2010, 23:10:53
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul

Teoria evolutiei e o teorie stiintifica, cu sens clar si strict. Motivele pentru care creationistii includ in asta si alte treburi tin de ignoranta, pe de o parte, si usurinta crescuta de a manipula, pe de alta parte. (wedge strategy, in engleza).
Indiferent de motive, sensul este clar. Atata timp cat vorbim despre t.e. si cineva zice "dar t.e.e nevalidata, pentru ca nu explica cum a aparut viata?", asta arata clar ca omul ala nu are notiunile de baza despre teoria pe care vrea sa o combata.
Pe topicul acesta cel putin nu s-a vorbit de teoria evolutiei ci de evolutionism, deci aprecierile tale despre 'creationistii care folosesc gresit termenul de t.e. sunt aiurea. Ti-am explicat o data ca evolutionismul e opusul creationismului si nu se refera doar la evolutia speciilor ci si a cosmosului, vietii etc. Poate de data asta pricepi.

Citat:
Daca ideile lui Hovind erau sanatoase, si mai ales sustinute de dovezi, ar fi avut rasunet in lumea stiintifica, nu in fata unor americani din bible belt America, care nu au idee despre cum se face spelling in propria limba, asta ca sa nu mai vorbim despre notiuni elementare de biologie sau genetica. Da, pentru aia, argumentele lui Hovind chiar sunt beton armat. A, da, tot ei cred si ca Sarah Palin e cea mai inteligenta femeie pe care au vazut-o vreodata.
Lumea stiintifica e divizata între cei care resping evolutionismul si cei care îl accepta. Hovind nu vine cu idei noi ci doar repeta argumentele împotriva subrezeniei teoriilor pseudostiintifice ateiste, argumente cunoscute de catre adeptii evolutionismului dar neaceptate din motive superstitioase (credinta ca totul e materie).

Rationamentele lui Hovind sunt sanatoase fiindca se bazeaza pe probabilitate si pe logica. Ele sunt practic ceea ce s-a discutat si pe acest forum:
-ca din nimic nu poate aparea brusc ceva
-ca materia nu se organizeaza singura în mecanisme
-ca selectia naturala nu poate opera decât la organele si sistemele deja functionale
-ca materia nu poate ajunge sa aiba senzatii si gânduri

Acestea dovedesc absurditatea ateismului si eu nu am vazut pâna acum raspunsuri satisfacatoare din partea ateilor la aceste probleme.