Parintele Cleopa o fi tinut acea predica asa sa smereasca pe ascultatorii acelei predici.
Mi se pare foarte normal ca la nunta sa se cante muzica populara cel putin pentru ca muzica populara e inspirata de Duhul Sfant prin niste oameni.E caracteristica fiecarei etnii muzica populara.
Normal daca cineva doreste sa nu aibe muzica la nunta nu isi pune muzica.
Cine doreste sa se faca calugar normal nu are voie sa danseze,nu are voie sa bea vin mai mult de cat o fi voie ca nu stiu cat e norma si asa mai departe.
Dar nu aceeasi masura se ia pentru cine este mirean.
De exemplu preotul calugar (ieromonahul) nu are voie sa efectueze taina Sfintei Cununii si nu cred ca are voie sa mearga la petrecerea de la nunta (de dupa Sfanta Taina a cununiei de se tine in Sfanta Biserica) ca invitat.Pe cand preotul mirean are voie.
(Asta -adica ca nu are voie sa fie prezent la nunta si sa nu oficieze aceasta Sfanta Taina- se face pentru slabiciunea calugarului nu ca ar fi nunta nu stiu cum.Ca si Dumnezeu Iisus Hristos cu Maica Domnului au mers cand au fost invitati la o nunta.)
Apoi cred ca parintele Cleopa zice ca nu e voie sa aduci muzica in Sfanta Biserica cat se tine Sfanta Taina a cununiei.Eu pana acum asa ceva nu am vazut sa se intre in Sfanta Biserica cu muzica la Sfanta Taina a cununiei,dar cine stie cum mai este.Sfanta Taina a cununiei se tine in Sfanta Biserica.
Last edited by mihailt; 27.03.2010 at 00:55:28.
|