Mesaje din astea cu "la noi acasa"...sunt exact de genul cine n-a mancat salam cu soia nu are voie in Romania sau de ce sa voteze romanii din strainatate? Ei ce treaba au? Este vorba de romanisme....Or fi avand sau nu legatura cu ortodoxia, nu stiu, ca sunt si romani catolici (ce-i drept, provin in general din nemti, unguri si alte nationalitati si diferenta se vede). Nici nu stiam ca nu ai voie sa-i treci pe pomelnice pe desfranati sau alcoolici...Doamne fereste!!!! Dar preotul nu stie, atunci daca eu il scriu pe Costel despre care stiu ca e alcoolic, inseamna ca e pacatul meu??? Doamne....mare ti-e gradina!
Citat:
În prealabil postat de coralina
In acelasi mod si pe aceleasi premise nici nu-i pomenim pe cei pacatosi la slujbele din biserica (nu ai voie sa-i treci pe desfranati, alcoolici, etc. in pomelnice), de parca Iisus si invatatura Sa sunt pentru cei virtuosi, nicidecum pentru cei pacatosi.
Voi vreti sa obtineti si-aici pe forum acelasi lucru, un fel de epurare religioasa: sa nu mai aiba lumea nelamuriri, nedumeriri, nimic nimic. Sa fim toti "cu coronita" in ale ortodoxiei si sa activam pe forum doar ca sa ne confirmam statutul de initiati...
Rar mi-a fost dat sa vad atata lipsa de dragoste crestineasca ca in mesajul citat mai sus. 
|