Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cherub, ma indoiesc ca pot emite clopotele ultrasunete. In orice caz, distanta lor de propagare este de cel mult cativa metri.
|
De unde stii, ai facut cumva, masuratori si ai ajuns la astfel de constatari?! Daca nu poti spune cu certitudine, tot degeaba...
"Si nu sunt singurele afirmatii care denota un oarecum manelism stiintific in ideea de a legitima religia printr-o spoiala de stiinta."
'manelism' sau 'ne-manelism' stiintific, sau cum ti-o mai placea tie sa-l numesti, cel putin mi se pare de apreciat faptul ca macar unii oameni de stiinta au facut unele eforturi si incercat sa demonstreze si ceva pozitiv, nu numai chestii care sunt, de regula, in detrimentul credintei - mai ales cand vine vba de crestinism! - si, respectiv, care ar nega existenta lui Dumnezeu, gen 'teoriile evolutionismului' s.a.m.d....)
"Nu cred ca are nevoie credinta de asa ceva, ba mai mult, daca se ajunge aici e chiar treapta dinainte de cadere." - poate ca nu era nevoie, dar probabil au vrut sa le aduca argumente unor sceptici inversunati, care nu cred altceva decat ceea ce ar putea fi masurat si/sau, respectiv, demonstrat stiintific (gen 'Toma necredinciosul' etc). Ei, sa nu privim lucrurile chiar atat de 'tragic' - o simpla demonstratie stiintifica nu poate fi clasificata ca fiin 'treapta dinainte de cadere', nu prea are legatura cu asta...
"Nu am nimic impotriva experimentului stiintific atunci cand se realizeaza in conditii obiective si exista studii de incredere a caror metodologie si rezultate pot fi verificate dar enormitatile din textul de mai sus arata ca acele afirmatii n-au nici o legatura cu stiinta." - dar de unde stii tu ca acele experimente nu au indeplinit toate conditiile/criteriile cerute de sfera 'obiectivitatii'?! ai fost, cumva, acolo, in persoana, aunci cand au fost facute cercetarile respective etc?! Sau esti cumva om de stiinta reputabil, cu oarece prestantza si cu niscaiva ani de cariera in spate pana in prezent - o 'somitate' in domeniu -, si poti aduce, contra
argumente solide si bine-intemeiate?! ca asa, cand vine vba de 'dat cu papagalul' vrute si nevrute 'perle de intelepciune', acolo, oricine o poate face, dar cand vine vba de adus si argumente solide, multi incep sa 'o dea in balbaieli'...