View Single Post
Vechi 27.03.2010, 12:22:19
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Pe topicul acesta cel putin nu s-a vorbit de teoria evolutiei ci de evolutionism, deci aprecierile tale despre 'creationistii care folosesc gresit termenul de t.e. sunt aiurea. Ti-am explicat o data ca evolutionismul e opusul creationismului si nu se refera doar la evolutia speciilor ci si a cosmosului, vietii etc. Poate de data asta pricepi.
Nu sunt aiurea, pentru ca exact asta fac, folosesc gresit termenul, si de multe ori o fac intentionat.

Pentru claritatea discutiei, nu e mai bine sa folosim sensurile standard ale cuvintelor? Ce beneficiu apara in urma atasarii unui sens nou, valabil doar in cadrul unui anumit grup, forum sau discutie? Vrei sa vorbesti despre abiogeneza? Foarte bine, spune-i abiogeneza, nu evolutie, sau evolutionism, pentru ca nu e acelasi lucru.

Citat:
Hovind nu vine cu idei noi ci doar repeta argumentele împotriva subrezeniei teoriilor pseudostiintifice ateiste, argumente cunoscute de catre adeptii evolutionismului dar neaceptate din motive superstitioase (credinta ca totul e materie).
Ce spune Hovind nu sunt argumente, sunt afirmatii care au fost demontate deja, si care mai prind doar la oameni care ori sunt ignoranti, ori le face placere sa le auda spuse de altcineva, pentru ca se potrivesc cu ceea ce cred ei. Am dat link-ul spre talkorigins de cateva ori aici, uita-te pe FAQ-ul lor, si o sa vezi ca afirmatiile lui Hovind nu sunt noi, si li s-a raspuns deja de foarte multa vreme.

Citat:
Rationamentele lui Hovind sunt sanatoase fiindca se bazeaza pe probabilitate si pe logica. Ele sunt practic ceea ce s-a discutat si pe acest forum:
-ca din nimic nu poate aparea brusc ceva
-ca materia nu se organizeaza singura în mecanisme
-ca selectia naturala nu poate opera decât la organele si sistemele deja functionale
-ca materia nu poate ajunge sa aiba senzatii si gânduri
Improbabil nu inseamna imposibil, ca tot aduci vorba de probabilitate.

Raspunsurile la chestiile de mai sus exista si ele, chiar daca unele sunt supozitii in acest moment.

Nu accepti raspunsuri pe care stiinta le descopera, sau presupuneri pe care stiinta le poate face, pentru ca (spui tu) nu exista dovezi. Ce dovezi exista ca versiunea creationista a genezei e adevarata?

Citat:
Acestea dovedesc absurditatea ateismului si eu nu am vazut pâna acum raspunsuri satisfacatoare din partea ateilor la aceste probleme.
Raspunsurile nu trebuie sa le cauti la atei, ci in publicatiile stiintifice. Da, e adevarat, cercetatorii aia sunt in mare parte atei, dar ce ar trebui sa te intereseze sunt dovezile prezentate, nu apartenenta religioasa a autorilor.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote