Citat:
În prealabil postat de laura28
si am uitat sa adaug ceva important. Capitolul pe care tu l-ai citat , IICor 5, vorbeste in intregime despre viata in trup, viata pamanteasca, viata supusa instinctelor fizice, si superioritatea vietii traite in duhul, in credinta, innoirea Vietii prin harul Duhului Sfant in Iisus, Domnul nostru. Deci nu scoateti citatele din context-chestiune tipic proprie voua-
|
Nu este nici o scoatere din context, căci despre această "
superioritate a vieții trăite în duhul" vorbeam și eu. De fapt apostolul Pavel spune că trebuie să trăim prin credință, nu prin ceea ce izbește ochiul (în această categorie se încadrează perfect icoanele). Și învățătura aceasta de la Hristos a preluat-o, căci Mântuitorul ne-a învățat cum trebuie să fie închinarea noastră:
23.
Dar vine ceasul și acum este, când adevărații închinători se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, că și Tatăl astfel de închinători își dorește.
24.
Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr. (Ioan 4)
Închinare în Duh, nu în obiecte, asta așteaptă de la noi Dumnezeu.
Ori ți se pare a fi un nou "
exempu fantastic de rastalmacire a Scripturii"? Dacă e așa, scuză-mă, dar înseamnă că vorbim limbi diferite.