Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca ai da si referinte Biblice la afirmatiile care le-ai facut ca fiind desprinse din Sf. Scriptura ar fi fost mai credibil.
|
1. Cel care vorbește în alte limbi primește de la Duhul Sfânt cuvintele unei limbi străine necunoscute lui dar cunoscute de o parte a auditoriului lui. În general scopul este evanghelizarea. Faptele Sfinților Apostoli 2:4-7
2. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Este însă în biserică un creștin care are darul tălmăcirilor. El va tălmăci prin Duhul Sfânt în limba cunoscută de auditoriu. Scopul este zidirea, întarirea, încurajarea bisericii. Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14: 3, 4, 27
3. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Nimeni din biserică nu are darul tălmăcirilor. Vorbitorul în limbi tace sau vorbește în limbi în așa fel încat să nu deranjeze pe nimeni. Scopul este zidirea, întărirea, încurajarea lui personală. Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14: 2, 4(prima parte a versetului), 28
Mai sunt cazuri despre care, macar că e mai greu de susținut, eu cred ca s-ar încadra la punctele 2 și 3: Faptele Sfinților Apostoli 10:46; 19:6,7.
Citat:
Criteriul enuntat de tine vizavi de "discernerea limbilor" este destul de subiectiv.
|
Sunt de acord dar este singurul criteriu lăsat de însuși Mântuitorul Cristos.
Citat:
Alte criterii?
|
După mine criteriul caracterului, a roadelor omului este cel mai puternic și mai sigur. Așa cum am scris mai sus însuși Iisus ni l-a dat.
E adevărat ca are dezavantajele lui: trebuie sa treacă timp să îți poți da seama. Eu cred totuși că în decursul a, să zicem, cinci ani de zile o biserică poate să își dea seama de caracterul unui om.
Apoi, ar mai fi un dar al Duhului Sfânt numit „deosebirea duhurilor” Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 12:10. Având darul deosebirii duhurilor, un creștin poate distinge din ce sursă vine vorbirea în limbi sau orice alta slujire. Dar, din nefericire, și darul deosebirii duhurilor, la rândul lui, poate fi contrafăcut.
În concluzie: după părerea mea singurul test functional rămâne cel al caracterului, al roadelor slujitorului.
P.S. offtopic - astept comentariul tau de pe threadul „ O carte despre pericolul sectelor”