Subiect: Cum procedez?
View Single Post
Vechi 28.03.2010, 00:36:30
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul

Noesisaa, banuiesc ca tu faci asa pentru ca ti-a zis duhovnicul.
In principiu.

Citat:
Am auzit aceasta parere; eu stiam insa ca numai in caz de pericol de moarte ne putem impartasi la catolici. Si credeam ca la catolici se spune cum zici tu. Dar in fine, exista mai multe acceptiuni poate.
Anyway, the deed is done, dar nu am facut-o nici cu neglijenta, nici fara sa imi pese, si nici fara sa ma gandesc de 1000 de ori si sa ma rog in legatura cu asta. Oricum, toata treaba nu e atat de neobisnuita pe cat pare. Stiu sigur ca, de exemplu, parintele Teofil Paraian recomanda ortodocsilor in strainatate sa se spovedeasca si impartaseasca la catolici, decat sa nu se impartaseasca deloc sau sa duca o viata neangajata in credinta. Apoi stiu ca am fost la o conferinta cu IPS Iosif al Germaniei (parca, sau era altcineva?) mai demult, si tot asa a spus. Da, stiu, Antoni0 o sa sara in sus. Si mai sunt si altii. Apoi practic in pericol de moarte esti oricand, oricand poti sa mori, nu stiu cat este de intelept sa spui ca esti tanar si nu are ce sa ti se intample. Si da, ca sa ma discreditez complet, dupa 6 luni departe de taina Sf Spovedanii, sentimentul a fost grozav. Si canonul pe masura: sa citesc Acatistul Maicii Domnului. Da, acatistul ortodox, preotul catolic il stie.
Reply With Quote