View Single Post
Vechi 28.03.2010, 22:45:53
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Draga mea, tu ai cu adevarat o problema ! Mi-ai ascultat sfatul ? Ai vorbit cu Maica Siluana?
Eu nu vorbeam numai de sfintele femei din scripturi. Care mai inainte sa fie chemate la o misiune speciala erau femei ca si noi.Femeile obisnuite ca si noi ( cele nascute din nou din apa si din Duh si care isi sfintesc viata si inimile prin pocainta si ascultare) au aceasta imensa menire de a naste fii de Dumnezeu, frati ai Domnului nostru Iisus Hristos,mostenitori ai imparatiei Lui Dumnezeu.Si asta acum si aici in vremea aceasta. Cele care nu pot avea copii fizic din diverse motive de sanatate ,sau sunt calugarite, sau necasatorite au aceeasi mare, imensa si de neinlocuit misiune de nascatoare de fii de Dumnezeu dar in plan spiritual. Nu cred ca ai avut nici o clipa acesta perspectiva ca obiectiv in viata,dar gandeste-te putin, exista ceva mai maret si mai sublim?
Noi suntem create si functionam doar intr-un intreg, "jumatati" fiind. In acest contest ori avem un barbat ca jumatate, ori avem pe Domnul.Deci ori cum ai lua-o tot nu poti functiona corect de sine statatoare.Decat, poate, ca un "organ' in vederea transplantului.E dureros sa nu vezi ce valoare inestimabila ai de a fi un singur trup cu sotul tau si de a implini toate golurile lui ,iar in Biserica de a fi "celula" care intregeste si face sa functioneze trupul mistic al Lui Hristos.
La evrei femeia avea misiunea de a naste fii pentru a putea sa se nasca Mesia si fiecare astepta ca ea sa fie cea aleasa. In Biserica crestina noi nu mai avem ca scop in sine nasterea de fii ci formarea de oameni si crestini adevarati pentru imparatia Lui Dumnezeu, deci de mantuirea oamenilor.Si apoi cine are atata gangasie si indelunga rabdare si iubire neconditionata si altruism si tact si o anume finete si diplomatie cat are o femeie.Deci toate aceste calitati ar trebui sa le sfintim in noi pentru a putea fi folosite de Duhul Sfant in lucrarea de mantuire a oamenilor.
Oare nici acest raspuns nu te multumeste?
1. Nu inteleg partea cu ""celula"...."
2. Pe care oameni sa-i formam si cum? Ce fii pot eu sa nasc spiritual?
Concret Grabriella: ce pot eu sa fac in biserica? N-am voie nimic.