Sunt intru totul de acord cu tine si tot ceea ce ai postat este foarte corect. Asa este, trebuie sa-i vedem pe toti oamenii ca pe unii pentru care a murit Hristos si au fost rascumparati cu pret de sange, iar Dumnezeu poate face si din lemne uscate (precum a odraslit toiagul lui Aaron), crengi verzi cu roade.
Remarca aceea nu-mi apartine mie, eu numai am citat-o. Cealalta, cu dragostea lui Dumnezeu... apartine parintelui Arsenie Boca. In ce priveste parcursul tau duhovnicesc, te-a salvat sinceritatea ta, dorinta sincera de a-L gasi pe Dumnezeu, Care ti-a trimis povatuitor potrivit. Dar daca aveai mandrie, ai fi ramas acolo, te "impartaseai" de duhul lor si pocainta ar fi devenit cu neputinta. Din pacate, toti dintre ei care vin pe acest site, se cred in "duh si adevar" si vin sa ispiteasca, sa-si impuna "adevarul" lor, convinsi fiind ca ortodocsii nu citesc Scriptura, nu merg la Biserica si au numai un amestec de superstitii si obiceiuri pagane stravechi (feudale), ceea ce, cred ei, ii indreptateste sa ne "lumineze". Daca ar veni aici cu sinceritate sa intrebe ce-i cu credinta noastra si eu as fi mai tolerant cu ei. Din pacate am o lunga experienta de familie cu unii ca ei si-i cunosc la fel de bine, cum se spune, "ca pe propriile buzunare", de aceea par unora ca "Spinu" prea dur, folosind expresii nepotrivite unui crestin ortodox. N-am prea auzit de unii dintre ei care sa se intoarca, decat din cei care au fost autentici cautatori ai adevarului si sfinteniei, restul, chiar daca nu au gasit ceea ce se asteptau, s-au multumit cu satisfactii rationale sau pur si simplu le-a fost rusine sa se intoarca. De obicei, astfel de discutii devin interminabile si nu duc la nimic, decat la tulburare si la consum de timp si energie. Inca odata te felicit, pentru ca vad ca ai o profunda credinta lucratoare. Dumnezeu sa-ti ajute in continuare. HRISTOS A INVIAT!
|